2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Elfogások és tetten érések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Az elmúlt napokban többek között fém- és benzintolvajokat fogtak el, illetve értek tetten a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Vasrács mögé kerültek a fémtolvajok

A Miskolci Rendőrkapitányság Diósgyőri Rendőrőrsének járőrei lakossági bejelentés alapján fogtak el két fémtolvajt. A tettesek talicskával tolták a lopott alkatrészeket Miskolc-Pereces Pünkösdhegyi úton. A rendőrségre előállított férfiak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított velük szemben eljárást, amelyet bíróság elé állítással fejezett be a hatóság. A taláros testület hat, illetve nyolc hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottakat.


Fémbányász

Az Edelényi Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint Boldván egy férfi kalapáccsal szétvert egy betonoszlopot, majd az abból kibányászott betonacélt zsákban magával vitte. Az Edelényi Rendőrkapitányság járőrei a helyi polgárőrökkel együtt rövid idő alatt beazonosították a boldvai elkövetőt. A gyanúsítottnál tartott házkutatás során további fémhulladékot találtak, amelyeket a környékről „gyűjtögetett” és a napokban akart értékesíteni egy átvevőhelyen. Az Edelényi Rendőrkapitányság környezetvédelmi és tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a férfival szemben.

Gázolajszívó

Azt is lehetne mondani, hogy maga alól szívta ki a „talajt” az a mezőnagymihályi férfi, aki munkaadójától lopott gázolajat. A 35 éves férfi Szentistván és Négyes között lévő szántóföldön dolgozott, amikor a munkagépből elkezdte leszívni a gázolajat. A munkaadónak azonban gyanús volt alkalmazottja, ezért arra kérte egy másik beosztottját, hogy ellenőrizze le a földeken dolgozót. A sejtés beigazolódott, hiszen tetten érték az elkövetőt és visszatartották őt a rendőrök kiérkezéséig. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság sikkasztás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A fent említett bűncselekmények eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a szemtanúk, sértettek észlelték a történteket azonnal értesítették a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.


Traktorból dzsipbe

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás és orgazdaság miatt folytat eljárást két Tiszakesziben élő férfival szemben. A rendőrségi információk szerint az egyik gyanúsított az általa használt, de nem a tulajdonában lévő traktorból rendszeresen lecsapolta a gázolajat, amit tovább értékesített egy helyi ismerősének, aki dzsipjébe öntötte a lopott üzemanyagot. A bűncselekmény során több mint 300 liter gázolaj cserélt gazdát.

A Rendőrkapitányságok tájékoztatása során: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum