2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

ELBIR: Lakossági hírlevél

Bűnmegelőzési tanácsok iskolakezdés időszakára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette és megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírlevelét:

Tanácsaink iskolakezdés időszakára.

Fontos az iskolába indulás időzítése. A rohanás figyelmetlenséget szül, mely a közlekedés során veszélyt okozhat.
Gyalogosan közlekedve is körültekintően kell haladni. Veszélyes helyen tilos az úttestre lépni, áthaladás előtt érdemes alaposan körülnézni!
Lehetőleg a kijelölt gyalogátkelőhelyet, ennek hiányában a legbiztonságosabb helyet kell választani az átkelésre. A megfelelő biztonságérzet elérése érdekében fogja meg a gyermeke kezét az úttesten való átkísérés során.
Álló jármű mögül, vagy takart helyzetből csak kellő körültekintést követően lépjen az úttestre!
A fényjelző készülék jelzését mindig be kell tartani!

Információs háttér:

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005. júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok, és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai részére a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat. A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapjának címén.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…
A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rálőtt vitapartnerére Ózdon. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének…

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum