2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

ELBIR: Lakossági hírlevél

Bűnmegelőzési tanácsok iskolakezdés időszakára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette és megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírlevelét:

Tanácsaink iskolakezdés időszakára.

Fontos az iskolába indulás időzítése. A rohanás figyelmetlenséget szül, mely a közlekedés során veszélyt okozhat.
Gyalogosan közlekedve is körültekintően kell haladni. Veszélyes helyen tilos az úttestre lépni, áthaladás előtt érdemes alaposan körülnézni!
Lehetőleg a kijelölt gyalogátkelőhelyet, ennek hiányában a legbiztonságosabb helyet kell választani az átkelésre. A megfelelő biztonságérzet elérése érdekében fogja meg a gyermeke kezét az úttesten való átkísérés során.
Álló jármű mögül, vagy takart helyzetből csak kellő körültekintést követően lépjen az úttestre!
A fényjelző készülék jelzését mindig be kell tartani!

Információs háttér:

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005. júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok, és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai részére a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat. A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapjának címén.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum