2022. 10. 1. szombat

Malvin
1 EUR 422 HUF
1 GBP 478 HUF

ELBIR – Jogos védelem vagy garázdaság

Garázdaság a mindennapokban címmel jelent meg az ELBIR aktuális bűnmegelőzési kiadványa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette, majd 2015. szeptember első napjaiban megküldte az érintetteknek az aktuális bűnmegelőzési témájú hírlevelét. A kiadvány többek között azt járja körbe, hogy mi a különbség a jogos védelem és a garázdaság között.

A kiadvány ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a megelőzés érdekében senki ne alkalmazzon erőszakot, ne menjenek bele a provokálás ellenére sem olyan szituációba, melynek tettlegesség a kimenetele. Maradjanak a jogszerűség oldalán.

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján: http://www.bunmegelozes.eu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Termesztett csendélet
Munkába indult az a miskolci férfi, akit a rendőrök a kapuban feltartóztattak, mivel a gyanú szerint a feltételezett elkövető marihuánát termesztett. …

További cikkek