2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Egyeztetés a soroksári rendőrkapitányság létrehozásáról

A mai napon dr. Pintér Sándor belügyminiszter egyeztetést tartott a Soroksáron létrehozandó új rendőrkapitányságról. A tárgyaláson a Belügyminisztérium részéről jelen volt még Kontrát Károly parlamenti államtitkár, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, Soroksár önkormányzatának képviseletében Geiger Ferenc polgármester, továbbá Orbán Gyöngyi és Egresi Antal alpolgármester járt el.
Soroksár képviselői átadták a belügyminiszternek azt a 2013. október 8-án kelt testületi határozatot, amelyben Soroksár képviselő-testülete a kerületben egy önálló rendőrkapitányság létrehozásáról tett előterjesztést a kormány számára.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter tájékoztatta a XXIII. kerület képviselőit az önálló rendőrkapitányság létrehozásának feltételeiről. Az önkormányzat felajánlotta az épület és a technikai eszközök biztosítását. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vállalja a személyi állomány rendelkezésre bocsátását.

A részletek egyeztetése érdekében az ORFK az önkormányzat felé kapcsolattartót jelölt ki, a tárgyalások a rendőrkapitányság létrehozásáról a két fél között folytatódnak.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek