2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Ebből nem lett disco-baleset

Az autó sofőrje jól láthatóan hátra ült, amikor észrevette a rendőröket Ózdon. A fiatalember ittas volt, és jogosítványa sem volt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére!

Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei 2018. február 25-én 3 óra 20 perc körül Ózdon, a Vasvár úton közúti ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és a benne ülőket. Az intézkedés során a rendőrök látták, hogy az autó vezetője harmadiknak hátra ül a sofőrülésből. A tények hamar kiderültek, mint ahogy az is, hogy a 17 éves farkaslyuki fiatalkorúnak nincs vezetői engedélye és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. Az autóban ülők egy helyi szórakozóhelyről tartottak haza, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták őket. A rendőrség a sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, továbbá a vezetői engedély hiánya miatt szabálysértési eljárás is indult.

Az utóbbi eset kapcsán is hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmény és bírósági eljárást von maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára! A megye útjain 2018. február 19-e és 25-e között 64 közúti közlekedési baleset történt, ebből mindössze 1 anyagi káros balesetben volt ittas sofőr az okozó.
intézkedés

A járőrök az adott időszakban azonban 19 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek