2022. 08. 7. vasárnap

Ibolya
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

Drága adategyeztetés

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Előzetes letartóztatásban van az a mezőkövesdi gyanúsított, aki egy távközlési vállalat munkatársának adta ki magát és több mint fél tucat embert becsapott, megkárosított.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást G. Csaba 44 éves helyi lakossal szemben.

A gyanúsított magát az egyik telekommunikációs cég munkatársának kiadva 2016 decembere és 2017 februárja közötti időszakban több személyt hívott fel telefonon, akiktől egyeztetés ürügyén kicsalta személyes adataikat.

A megszerzett információkkal visszaélve a sértettek nevére mobiltelefonokat és televízió készülékeket rendelt meg a férfi, amiket a saját címére kért kiszállítatni. A termékek havi törlesztő részletei azonban a sértetteket terhelték.

A rendőrök azonosították, majd 2017. május 31-én elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

G. Csabát a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, az eljáró nyomozási bíró pedig ügyészi indítványra 2017. június 2-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Dugig volt az autó cigivel
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen 3600 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök Tiszaszalkánál egy gyanú…
Dohány és fű
A miskolci rendőrök egy autót állítottak meg és ellenőriztek, melynek során kábítószer birtoklás gyanúja miatt egy személyt fogtak el, illetve egy más…

További cikkek