2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Dohányból volt a pótkerék

Úttorlaszt állítottak fel a pénzügyőrök, úgy sikerült csak megállítaniuk egy menekülő cigarettacsempészt Borsod megyében. Pácinban és Cigándnál egy időben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.
A pénzügyőrök felfigyeltek egy Audira, aminek vezetője az ellenőrzés láttán hirtelen megfordult és nagy sebességgel elindult a másik irányba. A NAV munkatársai értesítették kollégáikat, akik néhány kilométerrel arrébb már úttorlasszal várták a menekülő autóst.
A sofőr, miután látta, hogy „zsákutcába került”, végül megállt. A férfi a pénzügyőrök kérdésére tagadta, hogy bármilyen jövedéki termék lenne az autójában. Az ellenőrzésen azonban a pótkerék helyén 810 doboz, csaknem 2 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát találtak az egyenruhások.

A sofőr azt állította, hogy a füstölnivalót Kisvárda és Kékcse között az út szélén találta egy fekete zsákban. Úgy gondolta, hogy elrakja saját felhasználásra.

Az illegális cigarettát és a csempészéshez használt autót a pénzügyőrök lefoglalták, a férfi ellen pedig orgazdaság bűntett miatt kezdeményeztek büntető eljárást a NAV pénzügyi nyomozóinál.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek