2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Bűnmegelőzési Szabadegyetem indul Miskolcon

Újabb kurzus indul a miskolci Bűnmegelőzési Szabadegyetemen „Bűn és bűnhődés” címmel.
A Miskolci Egyetem MENTORIUS Tudás-és Képzőközpont, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében 2018. október 11-én 16 órától indul útjára. Az első napon Stohl András, színművész „Küzdelmek a sztárság a szenvedélyek, a magánélet körforgásában” címmel tart előadást, amit Pataki Zita műsorvezető (RTL Klub) moderál.

Egy-egy előadás alkalmával a meghívott vendégek (akár saját életútjukon keresztül is) különböző megközelítésből mutatják be az adott problémakört. Egyrészt példát mutatva, hogyan lehet a múltat nem elfeledve az életet átértékelve újrakezdeni. Másrészt a jog milyen lehetőséget biztosít saját igazunk megvédésére, a „bűnhődés” utáni rehabilitációra, beilleszkedésre.

A hallgatóknak lehetőségük van saját álláspontjuk kinyilvánítására, kérdések feltételére.

Az előadássorozat célja:

–              a képzés során szükséges megismertetni a hallgatókat a tárgykörhöz kapcsolódó általános jogi, bűnmegelőzési alapfogalmakkal,

–              rávilágítani a bűnelkövetés utáni életbe való visszatérés lehetőségeire, módszereire

–              bemutatni az ehhez kapcsolódó állami és civil szervezetek által nyújtott lehetőségeket.

A második előadás 2018. október 17-én lesz 16 órától, amikor Ambrus Attila a „Viszkis” tart előadást „Sportsiker, elvárások, bűnözés, újrakezdés”címmel.

A Bűnmegelőzési Szabadegyetemre 2018. október 5-ig lehet jelentkezni a csatolt jelentkezési lapon, továbbá elérhető a programon résztvevő előadók teljes listája.

A képzésért felelős: Miskolci Egyetem MENTORIUS Tudás-és Képzőközpont (Észak-magyarországi Regionális Bűnmegelőzési Oktatási Központ, ÉRBOK), Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály.

Képzésvezető: Prof. dr. Piskóti István a Miskolci Egyetem MENTORIUS igazgatója, Dudás Péter r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési osztályvezetője

Képzés szervezője: Miskolci Egyetem MENTORIUS Tudás-és Képzőközpont

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum