2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

„Bike safe” program, avagy nagyobb biztonságban a kerékpárok

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Országos Rendőr-főkapitányság által életre keltett „Bike Safe” program Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is nagyon népszerű. A kerékpár regisztrációs programban eddig több száz kerékpár adatait vették nyilvántartásba, töltötték fel egy adatbázisba.

A Csobád településen 2017. augusztus 12-én megrendezett bűnmegelőzési nap keretében, a  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársai a prevenciós lehetőségeken túl ismertették a „Bike Safe” megelőző program célját, majd a rendezvényen megjelent érdeklődők kerékpárjaikat nyilvántartásba vetethették.

A kerékpár tulajdonosának, amennyiben csatlakozni szeretett volna a programhoz, egy adatlapot kellett kitöltenie, majd a rendőrök rögzítették a kerékpár színét, típusát, gyártóját, gyártási számát és fényképfelvételeket készítettek. A közlekedési eszköz jellegzetességei, adatai egy központi adatbázisba kerültek föl, amely egy esetleges lopás során megkönnyíti a rendőrök munkáját a felderítés és az azonosítás terén egyaránt.

A bűnmegelőzési napon 12 kerékpárt vettek lajstromba kollégáink és több esetben adtak tanácsokat a vagyonvédelem témakörében.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy ha kis időre is felügyelet nélkül hagyják a kerékpárjukat, azt akkor is „lakatolják” le egy fix dologhoz rögzítve. Lehetőség szerint tárolják olyan helyen, ami forgalmas vagy térfigyelő kamera által védett, amennyiben biztonságos, zárt tároló nem áll rendelkezésükre.

Prevencióval kapcsolatos további információkért, tanácsokért látogassanak el a www.bunmegelozes.eu honlapra.

Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívók egyikén. Forduljon bizalommal a rendőrséghez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Dugig volt az autó cigivel
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen 3600 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök Tiszaszalkánál egy gyanú…

További cikkek