2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
51140_jpg

Azonosították a bőcsi halálos baleset okozóját

51140_jpgA bevezetett rendőri intézkedések eredményeként egy 46 éves nőt hallgattak ki a rendőrök gyanúsítottként.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett, továbbá halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 46 éves bőcsi nővel szemben.

A gyanúsított 2019. november 20-án 6 óra 30 perc körül Bőcsön, a Rákóczi utcán gépjárművével elütött egy kerékpárral közlekedő 63 éves helyi asszonyt.

A kerékpáros hölgy a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt, míg a sofőr megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A bevezetett intézkedések eredményeként a rendőrök azonosították és 2019. november 20-án a késő esti órákban gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható sofőrt. Gyanúsítotti kihallgatása során a nő nem tett vallomást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a most bekövetkezett tragédia kapcsán ismételten felhívja a közlekedők figyelmét a láthatóság és a látás fontosságára.

Az őszi reggeli olykor esős, párás időjárás során fontos, hogy a kerékpárral közlekedők használják biciklijük világítóberendezéseit és indokolt esetben a reggeli pirkadatkor és az esti szürkületben lakott területen belül is viseljenek láthatósági mellényt. A gépjárművezetők pedig fordítsanak kiemelt figyelmet arra, hogy autójuk lámpái megfelelően világítsanak, továbbá ablaktörlő lapátjaik kifogástalanul működjenek! Fontos továbbá, hogy a sofőr gondoskodjon gépjárműve szélvédőinek megfelelő páramentesítéséről is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek