2022. 05. 27. péntek

Hella
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF

Autójukat hátrahagyva menekültek a cigicsempészek

A NAV pénzügyi nyomozói több mint nyolcezer-ötszáz doboz cigarettát foglaltak le abból az autóból, amit vezetője és utasa a rendőrök elől menekülve hagyott hátra Besenyőtelek határában.

A rendőrjárőrök épp ellenőrzésre akarták kivezetni az autópályáról a személygépkocsit, amikor az menekülőre fogta, és egy földútra letérve el is hagyta üldözőit. Az autót alaposan összetört állapotban találták meg a rendőrök egy fás-bokros területen, ekkorra már a sofőrnek és utasának is nyoma veszett. Az autóban nagy mennyiségű ukrán cigaretta volt, ezért értesítették a NAV járőreit és pénzügyi nyomozóit.

A nyomozók a kocsiból nyolcezer-ötszáz doboz cigarettát foglaltak le, a járműben talált hiányos iratok alapján azonban csak azt sikerült megállapítani, hogy az autó egy gazdasági társaság nevén van, az üzemben tartó személy kilétére nem derült fény. A nyomozás további feladata azt kideríteni, ki is használta ténylegesen a csempészjárművet.

A hátrahagyott cigaretta kiskereskedelmi értéke közel tizenegymillió forint. Ha ezt a mennyiséget sikerült volna piacra dobni, öt és fél millió forint kár érte volna az államot a jövedékiadó-bevétel kiesése miatt.

A NAV jövedéki termékre elkövetett orgazdaság miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum