2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Amikor a másodpercek is számítanak – Csiba Gábor életeket mentett a sztrádán

Amikor a másodpercek is számítanak – Csiba Gábor életeket mentett a sztrádán

Amikor a másodpercek is számítanak – Csiba Gábor életeket mentett a sztrádán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva – Kommentálja

Ismét életeket mentett Csiba Gábor főorvos, miniszteri biztos.

Mint ismeretes idáig legalább tízen nekik köszönhetik az újraélesztésüket. Gábor ugyanis akár kerékpárral karikázik Miskolcon, akár autózik a sztrádán bármi is történjen orvosi esküjéhez híven, a környezetében kérés nélkül segítségnyújtásba kezd.

Most éppen Budapestről hazafelé jövet ,az ötvenedik kilométernél négy munkásokat szállító mikrobusz ütközött egymásnak. A szerencsétlenség következtében az emberek szerte szét szétrepültek az autópályán.

Csiba Gábor éppen a karambolt követő másodpercekben ért a helyszínre és a mentőket megelőzve gyorsan szelektálta a sérülteket. Megállapította, hogy medence, koponya és mellkasi sérülést szenvedtek, s a három legsúlyosabbat azonnal kezelésbe vette. Mire húsz perc múlva kiértek a mentők szinte valamennyi sérült diagnosztizálva, súlyosságuk szerint lett ellátva. Gábor külön köszöni azoknak az autósoknak, akik hozzá hasonlóan megálltak és lelkiismeretük szerint megkérdezték, segíthetnek e neki. Ők voltak azok, akik a földön fekvőket állapotuknak megfelelő helyzetbe segítették, ahogyan Gábor kérte.

Jut eszembe nem olyan régen Hernádvécséről hazafelé tartva előttünk borult árokba egy személyautó. Csiba Gábor főigazgató rögtön fékezett és mire a mentősök kiértek már el kellett szállítaniuk a sérülteket. Az ilyen helyzetben szükséges életmentő ellátást a karambol után néhány perc múlva már megkapták. Keveseknek van ilyen szerencséje, mint annak a kocsinak az utasai. S ugyancsak kevés orvosról mondható el, aki ennyiszer nyújtott életmentő elsősegélyt a közúton, civil környezetben. Valamikor régen az orvosok a privát kocsijuk szélvédőjére kiraktak egy vöröskeresztet. Még többen a hátsó szélvédő mögé helyezték az orvosi táskájukat. Jelezve, hogy baj esetén számíthatunk a segítségükre. Ma már nem divat. Sajnos.

Forrás:szantograf.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek