2021. 09. 25. szombat

Eufrozina, Kende
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Alumínium tömbökkel csaltak áfát

Befejezték a nyomozást a NAV miskolci pénzügyi nyomozói annak a bűnszervezetnek az ügyében, amelynek tagjai alumínium tömbök kereskedelmével kétmilliárd forint áfát csaltak el. Harminchárom gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést a Heves Megyei Főügyészségnél.

A Miskolc környéki elkövetők a csaláshoz létező, de valós tevékenységet nem folytató szlovákiai és magyarországi székhellyel rendelkező cégeket használtak. A Szlovákiából és Csehországból behozott alumíniumtömböket az elkövetők cégeinek telephelyén raktározták, miközben az árut papíron utaztatták, azaz szlovák és magyar cégeken keresztül átfuttatták, holott az fizikálisan sosem volt a birtokukban.

A bűnszervezetet egy házaspár és egy férfi irányította, a beszerzések után több mint kétmilliárd forint áfát csaltak el.

Az okozott adóhiány biztosítására magyar és szlovák bankoknál kezelt számlákat, követeléseket és ingatlanokat zároltak, készpénzt, nagy értékű autókat foglaltak le több mint egymilliárd forint értékben.

Költségvetési csalás miatt tizenhét gyanúsítottnak kell felelni; továbbá a láncolatban használt cégek alapítása és átírása kapcsán öt ügyvéddel és a strómanként szereplő tizenhárom ukrán állampolgárral szemben javasolnak vádemelést közokirat-hamisítás miatt.

A fotó illusztráció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…
A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rálőtt vitapartnerére Ózdon. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum