2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Állatok pusztultak el a Szent Imre téri tűzben

Tűz keletkezett a Szent Imre téri üzletsoron a buszvégállomásnál hétfő hajnalban. A Csepeli Tűzőrség gyorsan a helyszínre ért, s eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős. A díszállat-kereskedésben jó néhány állat elpusztult.

Galgócz-Deák Antal, a Csepeli Tűzőrség parancsnoka arról tájékoztatott, hogy hajnali négy óra után nem sokkal riasztották egységeiket, amelyek nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Két gázpalackot hoztak ki az egyik üzletből, így a robbanásveszélyt elhárították. Az elsődleges vizsgálatok szerint a tűz a Maya presszóban keletkezett, de a pontos okát egyelőre nem tudják. Az idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Nem zárható ki, hogy elektromos rövidzárlat okozta a bajt. A lángok és az izzó parázs a födémen keresztül terjedtek tovább a többi üzletre, s gyakorlatilag romhalmazzá változtatta a helyiségeket.
Az üzletsor előtti forgalmas Kossuth Lajos utcát a reggeli órákban lezárták, ezért dugók alakultak ki a környéken.
A helyszínen csatatérre emlékeztet az üzletsor. Az épületek tetejét végig megbontották a tűzoltók, hogy a tűzfészkeket megtalálják, és eloltsák a parazsat. A helyiségek kiégtek, a falak kormosak és üszkösek, a boltokban található berendezések és árucikkek tönkrementek. A Maya presszó tetején, ahol a tűz keletkezett, hatalmas lyuk tátong, mert le kellett bontani a födémet. A tűz innen terjedt tovább a szomszédos virágboltra, majd a díszállat-kereskedésre és a ruhajavítóra. A következő üzlet a lottózó, de ezt a boltot már nem érték el a lángok, mert akkor már megkezdték az oltást.
A legnagyobb kár a díszállat-kereskedő üzletében történt. Völgyfalvi Attila tulajdonos és felesége családi vállalkozásban 26 évvel ezelőtt nyitotta meg itt az üzletét. A férfi így emlékezik a hajnali tragédiára:
– Egy régi vásárlónk vette észre, hogy tűz van, és azonnal megkezdte az állatok kimenekítését. Rögtön értesített engem, s pár perc múlva itt voltunk a feleségemmel. Az állatok a mindenünk… Sikerült kimenteni két tengeri malacot, öt teknőst és néhány rágcsálót. Többre azonban nem volt idő és lehetőség. Legalább tíz rágcsáló és a halak elpusztultak a füstmérgezésben. Trópusi, ritka halak voltak, nagyon szerettem őket… Kedvenceim a halak, gyerekkorom óra, immár negyven esztendeje foglalkozom velük… Most odalett mindenünk!
A kora délutáni órákban a tűzoltóság mellett a biztosító társaság szakemberei is vizsgálódtak a helyszínen. Megtudtuk, hogy a díszállat-kereskedő rendelkezett biztosítással, de – ahogy a tulajdonos házaspár megfogalmazta – a kedvenc állatok elvesztése lelkileg nagyon nehezen feldolgozható tragédia. /ÖS/
Csarnai Attila
fotó: Zarándi Bence

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…