2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Állati jótevők

Egy balesetet szenvedett cica életét mentették meg az ózdi rendőrök.

Egy elkeseredett asszony kért segítséget 2018. február 23-án a kora délutáni órákban a rendőrségtől Farkaslyuk településről.

A 77 éves hölgy a rendőröket sírva kérte, hogy bár tudja nem rendőrségi ügy, de a szomszédjai halálát követően ő fogadta be árván maradt házi kedvencüket, hogy az állatnak – szűkös anyagi lehetőségei ellenére is – otthont biztosítson, azonban a cica előző nap sérülten jött haza, azóta csak fekszik, de nem teheti meg, hogy állatorvoshoz vigye.

Az egyenruhások, a szemmel láthatóan állkapocs-sérült állat ellátása miatt kapcsolatba léptek a Hermann Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédelmi Egyesület Ózdi Állatmenhelyének vezetőjével, aki kérte őket, hogy további ellátása miatt a macskát vigyék el egy közeli állatorvosi rendelőbe.

Nem szoktunk a rendőri jelentésből idézni, de most kivételt teszünk, íme:

„Ekkor az állat biztonságos mozgatása érdekében a bejelentőtől elkértem egy használaton kívüli műanyag hűtő dobozt, amit először kibéleltem puha hulladék ruhaneművel. Ezután óvatosan, hogy minél kisebb fájdalmat okozzak neki felemeltem a sérült állatot, majd elhelyeztem a ládában. A ládára a biztonságos szállítás miatt rátettem a fedelét is, de arra vigyáztam, hogy maradjon egy kis rés, amin a cica friss levegőhöz juthatott.”

Hiszen Antoine de Saint-Exupéry óta tudjuk mindannyian „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…