2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • A térfigyelő kamera képei alapján rekonstruálták a verekedést Gyöngyöspatán

A térfigyelő kamera képei alapján rekonstruálták a verekedést Gyöngyöspatán

A térfigyelő kamera képei szerint az után tört ki a verekedés kedd este a Heves megyei Gyöngyöspatán, hogy egy ittas férfi könnyített magán a Bem utcánál – tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t. Az ott lakó romák szóvá tették a községben tartózkodó férfi magatartását. Erre a petőfibányai férfi provokálta a romákat, majd közéjük ment, és ez után tört ki a verekedés – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Egy másik férfi, aki a helyszínen megsérült, a kórházban úgy nyilatkozott, hogy ő a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagja – tette hozzá Soltész Bálint.

Korábban elmondta: a gyöngyösi rendőrkapitányság egy 36 éves gyöngyöspatai férfi ellen indított eljárást a kedd esti verekedés után, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt. További hat embert állítottak elő szerdán kora délutánig.

A tájékoztatás szerint mintegy 40-50 fős, kéziszerszámokkal felszerelt tömeg verekedett össze négy férfival, akik a cigánysor felé indultak. Az egy súlyos és két könnyű sérültet kórházba szállították.

A gyöngyösi rendőrkapitányság illetékességi területére elrendelt fokozott rendőri ellenőrzést meghosszabbították április végéig – mondta Soltész Bálint.

Március elejétől több mint két hétig járőröztek a településen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, a múlt hétvégére pedig harci kiképzőtábort hirdetett a romatelep szomszédságában lévő, Kecskekő elnevezésű területre a Véderő elnevezésű szervezet. A tábor meghirdetett időtartamára a Vöröskereszt közreműködésével Csillebércen, illetve Szolnok-Tiszaligeten helyeztek el 267 gyöngyöspatai roma asszonyt és gyermeket.

A Véderő táborában megjelentek közül nyolc embert – köztük a szervezet vezetőjét, Eszes Tamást – múlt pénteken őrizetbe vett a rendőrség garázdaság szabálysértésének gyanújával. Az Egri Városi Bíróság hétfőn nem jogerősen megszüntette velük szemben az eljárást.

Kedd este verekedés tört ki a helyi romák és négy férfi között, egyikük a Véderő „őrmestere”, míg hárman állítólag a Betyársereg elnevezésű szervezet tagjai.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy a Véderő tagjait és szimpatizánsaikat gyöngyöspatai magánházakban szállásolják el. Továbbra is fokozott a rendőri készültség az egész faluban. Azok közül, akiknek a szabálysértési őrizetét hétfőn szüntette meg az egri bíróság, többen is a községben tartózkodnak.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói országos koordináció keretén belül tettek pontot egy csalássorozat végére. Ü…

További cikkek