2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

A rendőröktől tudta meg, hogy vágott dohányt szállít

Több mint félmillió forint értékű vágott dohányt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két szabolcsi férfitől a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóvelezdnél.
Két férfivel tartott Ózdra az az Opel, amit Sajóvelezdnél állítottak meg közúti ellenőrzésre a rendőrök. A jármű átvizsgálásakor két, vágott dohánnyal teli nejlonzsákot találtak a csomagtartóban. Értesítették a pénzügyőröket, akik a dohányvágatot lefoglalták, mert annak eredetét vagy jogszerű birtoklását az autóban utazók nem tudták igazolni. Sőt, a sofőr egyenesen azt állította, nem tudta, mit rejtenek az autója csomagtartójába tett zsákok. A másik férfi elismerte, hogy övé a húsz kilogramm, több mint félmillió forint értékű vágott dohány, amit saját fogyasztásra vásárolt az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei piacon.

Az illegális árut a NAV lefoglalta, és orgazdaság miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Emellett mintegy 1 millió forint jövedéki bírságra is számíthat az autó utasa.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek