2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

A nyitva hagyott ajtó meghívó a tolvajoknak!

Este, ketten nézegették az autókat Edelényben. A nyitva hagyott (!) kocsikba be is ültek és, ami mozdítható érték volt már vitték is, ahogy később őket a járőrök a rendőrségre.
Az Edelényi Rendőrkapitányság járőreinek 2018. október 16-án 23 óra körül feltűnt két férfi, akik a városban, a Mátyás Király úton feltűnően nézegették a parkoló autókat. A járőrök ellenőrizték őket, s mint mondták ismerősüket várják.

Később lakossági bejelentés érkezett, hogy egy autóban két ember elemlámpa fényénél kutat, majd a felszólításra elmenekültek a helyszínről. A telefonáló személyleírást is adott az autó feltörőkről. A kép összeállt. A rendőrök a korábban igazoltatott férfiak lakóhelye felé indultak, akiket útközben azonosítottak és elfogtak. A 22 éves férfi és 16 éves fiatalkorú társa előállításukat követően többek között elmondták, hogy egy másik, nyitva hagyott autóból is vittek el értékeket, például kulcscsomókat, elemlámpát, telefon akkumulátort.

Az Edelényi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a körülményeket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a közterületen leparkolt járműveiket ne hagyják nyitva, és kiváltképp ne hagyják az indítókulcsot a kocsiban! Érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni! Az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok lehetőséget kínálhatnak az elkövetőknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum