2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

A 48. hét káresetei Borsodban

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 101 alkalommal riasztották, amiből 40 műszaki mentés volt.
Tolatás közben árokba csúszott egy autóbusz Szalaszenden, a Rákóczi úton december 01-jén. A különjáraton helyi lakosok utaztak, a járművet mindenki sértetlenül elhagyta. A műszaki mentést az encsi, a gönci, valamint a miskolci hivatásos tűzoltók hajtották végre. Az egységek a regionális műszaki mentőbázis darujával kiemelték a buszt az árokból.

Tüzelőanyag gyulladt meg egy családi ház kazánházában Felsőzsolcán, a Bartók Béla utcában. A pincében lévő helyiségben keletkezett tüzet a miskolci hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották, valamint két sértetlen propán-bután gázpalackot eltávolítottak az ingatlanból. A lángok a lakórészre nem terjedtek át. Az eset során nem sérült meg senki, az épület lakható maradt.

Helyesen jelzett a szén-monoxid érzékelő Miskolcon, egy Irinyi János utcai lakásban. Az eset miatt a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik gázkoncentráció mérést végeztek és megemelkedett szén-monoxid szintet mutattak ki. A mérgező gáz egy fürdőszobai gázüzemű berendezésből származhatott. Az egység átszellőztette a lakás helyiségeit, valamint megtiltotta a készülék további használatát a felülvizsgálat elvégeztetéséig. Az eset során nem sérült meg senki.

Garázstűz miatt riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit Miskolcra, a Tamási Áron utcába december 02-án. Az épületben tűzifa, berendezési tárgyak és elektromos szerszámgépek égtek. A tűz a garázs tetőszerkezetére is átterjedt. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a káresetet, a lángok a közelben álló lakóházat nem veszélyeztették. A tűzben nem sérült meg senki.

Szén-monoxid szivárgás miatt riasztották a hivatásos tűzoltókat Olaszliszkára, a Szabadság utcába. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett mérőműszeres vizsgálatokat végeztek a családi házban, melynek során megemelkedett szén-monoxid szintet tapasztaltak. Az egység a fűtőberendezés és a kémény használatát megtiltotta. Az ingatlanban négy ember tartózkodott, akik közül egy főt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. A lakók elhelyezésében rokonaik nyújtottak segítséget.

Tűzhelyen felejtett étel okozott tüzet egy hatodik emeleti lakásban Miskolcon, az Áfonyás utcában december 03-án. Az eset során a konyha berendezési tárgyai károsodtak és a lakásban nagy mennyiségű füst halmozódott fel. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a helyszín átvizsgálásakor lánggal égést már nem tapasztaltak, a tűz nem terjedt tovább a helyiségből. Az egységek a lakást átszellőztették, a mentők két embert kórházba szállítottak.

Berendezési tárgyak és használati eszközök fogtak tüzet egy szentistváni családi házban. A Gyöngyvirág utcában történt tűzesethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik légzésvédelem mellett három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az ingatlan lakója időben elhagyta a házat, így nem sérült meg, azonban a hetven négyzetméter alapterületű épület lakhatatlanná vált. A károsult elhelyezésében hozzátartozói segítettek.

Egy autószerelő, asztalos és kárpitozó üzemként működő épület gyulladt ki Sajószentpéteren, az Élmunkás utcában december 04-én délután. A miskolci, a kazincbarcikai az ózdi, az aggteleki és a bódvaszilasi hivatásos tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, nyolc vízsugárral kezdték meg a mintegy ezer négyzetméter alapterületű épület tüzét oltani. Az egységek a beavatkozás során egy acetilén, egy oxigén, két nitrogén, egy szén-dioxid, valamint hat darab autóklíma töltéséhez használt gázpalackot távolítottak el az épületből. A szén-dioxid palackot hőhatás érte, ezért azt visszahűtötték a tűzoltók. A lánggal való égést este kilenc óra után sikerült megszüntetniük, az utómunkálatokat nem sokkal éjfél előtt fejezték be. Az események során nem sérült meg senki, azonban az anyagi kár több tízmillió forintra tehető. Az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult.

Teljes terjedelmében égett egy kazánházként használt melléképület Kondón, a Harica utcában. A lángok a közelben álló lakóház tetőszerkezetét is megrongálták kis mértékben. A tüzet a miskolci és az ózdi hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották, a főépület lakható maradt. Az eset során egy ember égési sérülést szenvedett, őt a mentők elszállították.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek