2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

428 milliónyi hamis parfüm

428 millió forint értékű összesen 15 ezer üveg, hamis parfümöt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei éjszaka az M3-as autópályán. A kamion Lengyelországból szállította volna a hamisítványokat egy alsónémedi raktárba. A raktérben 19, különböző márkájú illatszer-hamisítvány volt. Különösen nagy értékre elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az ügy további vizsgálatát a NAV pénzügyi nyomozói végzik majd.

Egy hétfőn kezdődött akcióban éjjel-nappal ellenőrizték az országba be- és kilépő kamionokat Észak-Magyarországon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. Az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszer, közismertebb nevén az EKÁER számok meglétét vizsgálták. Az akcióban az EKÁER csoport pénzügyőrei és adóellenőrei mellett a bevetési főigazgatóság munkatársai is részt vettek. Éjszaka az M3-as autópályán közlekedő kamionokat is ellenőrizték. Azokat amelyek nem rendelkeztek EKÁER számmal kivezették a legközelebbi pihenőbe és átvizsgálták. Így bukott meg a lengyel fuvaros is. A hűtőkamion ellenőrzésekor a sofőr semmilyen számlát nem tudott bemutatni az általa szállított áruról, így a pénzügyőrök átvizsgálták a rakteret. A raktér kinyitásakor gyanús volt a parfümök csomagolása, ezért a NAV szakértőt rendelt ki, aki megállapította, hogy a 19 féle márkájú – melyek között olyan kiszerelésű is volt, amelyek a legális piacon nem léteznek –  parfümök hamisítványok. A Lengyelországból egy alsónémedi telephelyre tartó 428 millió forint értékű hamis parfümöt a NAV lefoglalta, az ügyben különösen nagy értékre elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum