2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Kárpáti Rebeka és Nyári Dia kalandjai az új, elektromos Fiattal

Kárpáti Rebeka és Nyári Dia kalandjai az új, elektromos Fiattal

Egyre több autógyártó fordul a fenntarthatóság felé és dönt úgy, hogy elektromos árammal működő autókat dob piacra. Így van ez a Fiatnál is, akik már a 3. generációs Fiat 500e-t mutatták be tavaly. Kárpáti Rebeka és Nyári Dia azon szerencsések közé tartoznak, akik ki is próbálhatták az autót: videóban mesélik el a rendszeres használatról szerzett élményeiket, tapasztalataikat.

 

A Fiat magyarországi képviselői úgy döntöttek, hogy Kárpáti Rebeka és Nyári Dia 2021 év végi utolsó nagy rohanását megkönnyítik, és a legújabb, teljesen elektromos Fiat 500e autót adják tesztelésre a lányoknak. Bár mindketten Fiat 500 tulajdonosok jelenleg is, de még számukra is újdonság és különleges élmény volt az ikonikus márka új zöld autója.

 

A lehető legjobb választás a városi közlekedésre

 

Az elektromos autók nagy részét kifejezetten városi közlekedésre találták ki. A tisztán villany meghajtással működő kocsik általános előnye, hogy akkora hatótávval rendelkeznek, hogy akár napokig egyetlen töltéssel használhatók nagy- és kisvárosban egyaránt, ráadásul kényelmesek és biztonságosak is.

https://www.facebook.com/Fiat.Magyarorszag/videos/451512763133467/

 

“Tényleg nem gondoltam volna, hogy ekkora ereje van, ilyen jól tud indulni, ennyire gyors és precíz. Annak ellenére, hogy ez egy kisebb autó, még egy plusz biztonságérzetem is volt vele” – fogalmazta meg Kárpáti Rebeka. Nyári Dia számára kiemelten fontos a környezetvédelem. Az új Fiat 500e volt számára az első elektromos autó, amit vezetett, annak ellenére, hogy a közlekedés szempontjából is fontos számára a környezettudatosság, így a tömegközlekedést ezidáig előnyben részesítette. Számára a legmeglepőbb dolog az volt, hogy mennyire egyszerű és gördülékeny akár a fővárosban is tölteni az elektromos autót.

 

Az FCA Central and Eastern Europe nemrég egy kutatásában a hazai autóvásárlási és -használati szokásokat vizsgálta. Az 1500 fős felmérés a klasszikus autóvásárlási kérdéseken túl olyan területeket is vizsgált, mint, hogy fontos szempont-e a fenntarthatóság. A válaszadók háromnegyedének fontos a környezetvédelem, mindössze negyede válaszolt nemmel arra a kérdésre, hogy fontosnak tartja-e a fenntarthatóságot vagy a környezetvédelmi szempontokat egy autó vásárlásakor.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek