2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hogyan szabaduljunk meg az építési és bontási törmeléktől?

Hogyan szabaduljunk meg az építési és bontási törmeléktől?

Kész az új ház vagy az új konyha, és már csak egyetlen apró lépés választ el minket attól, hogy teljes mértékben élvezni tudjuk az építkezés vagy felújítás gyümölcsét. Ez az apró lépés pedig az építési törmelék, vagy más néven a sitt elszállítása.

 

A konténeres rendelés előnyei

 

Természetesen megpróbálhatunk magunk is megszabadulni az építkezés vagy felújítás során keletkezett rengeteg törmeléktől, azonban ez nem lesz könnyű. Sokkal egyszerűbb egy konténert rendelni, és a szállítást, valamint a hulladékkezelést a hozzáértőkre bízni. A Konténer Guru-nál régóta foglalkoznak konténeres sittszállítással, így ha konténerre van szükségünk, érdemes hozzájuk fordulni.

 

Konténert rendelni természetesen nem csak építési vagy bontási törmelék elszállításához lehetséges. Amennyiben nagyobb mértékű hulladéktól szeretnénk megszabadulni, legyenek azok akár a felhalmozott, már használaton kívüli bútorok és lim-lomok vagy esetleg nagyobb mennyiségű zöldhulladék, a konténer rendelés mindkettőre jó megoldást nyújt.

 

A konténer rendelés menete

 

Konténer rendeléshez szükségünk van arra, hogy mekkora és hány darab konténert szeretnénk rendelni. Bizonyos szolgáltatók esetében engedélyezett, hogy vegyesen pakoljuk a konténereket, amennyiben ezt szeretnénk kihasználni, úgy érdemes előre megkérdezni, hogy van-e rá lehetőség. Ha a konténerrel kapcsolatos paramétereket tudjuk, akkor még azt kell kitalálni, hogy pontosan mikor és hova szeretnénk kérni a konténert.

 

A hova azért is fontos, mert ha magánterületen tudunk parkolni, akkor nincs szükségünk engedélyre. Közterületen azonban szükséges egy, az illetékes önkormányzat által kiadott területfoglalási engedély, ezt is hasznos előre elintézni a későbbi problémák elkerülése érdekében. Mind magánterületen, mind közterületen érdemes előre megnézni, hogy lesz-e elég hely a konténernek, illetve a szállító teherautónak a le- és felrakáshoz.

 

Mi lesz a veszélyes hulladékkal?

 

A veszélyes hulladékot sem a kukába nem szabad kidobni, sem pedig lomtalanításkor kitenni. Veszélyes hulladéknak minősül többek közt az elektromos hulladék, a gumiabroncs, illetve palatető, olajos rongyok. Ezek leadására a hulladékgyűjtő udvarokban van lehetőség az egész év során. Egyedül arra kell ügyelni, hogy egy alkalommal 150 kilogrammot, egy évben összesen pedig maximum 1200 kilogramm hulladékot adhatunk le.

 

A hulladékgyűjtő udvarokban azonban nemcsak veszélyes hulladékot adhatunk le, hanem minden mást is, amit lomtalanítás során nem tudunk vagy nem szabad kitenni. Egyes konténeres cégek vállalják veszélyes hulladékok szállítását is, erről érdemes a céggel előre egyeztetni. Ha azonban nem veszélyes hulladékról van szó, csak nagy mennyiségű építési hulladékról, lomról vagy zöldhulladékról, akkor egész biztosan a konténer rendelés a legjobb opció./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek