2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Vihar – Több helyen még jelentős késéssel közlekednek a vonatok

Vihar – Több helyen még jelentős késéssel közlekednek a vonatok

 (MTI) – Több helyen, köztük a budapesti elővárosi vonatforgalomban még csütörtökön is jelentős fennakadások várhatók az előző napi vihar következményeként – közölte a Mávinform reggel az MTI-vel.
Az országon szerdán átvonuló vihar számos helyen okozott fennakadást a vasúthálózaton. A MÁV és a katasztrófavédelem szakemberei a hibák egy részét már elhárították – írták a közleményben.

A Keleti pályaudvar több vágányát lezárták a forgalom elől, illetve több, a Keletibe vezető vasútvonalon még a kidőlt fák eltávolítása, a sérült felsővezeték-hálózat helyreállítása zajlik. Emellett a Keleti pályaudvar részleges lezárása a nemzetközi vonatok forgalmában is késéseket okoz.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon 40-60 perces késések várhatók, a gödöllői helyi vonatok csütörtökön nem közlekednek. A hatvani személyvonatok csak Kőbánya-felsőig vagy Rákosig közlekednek. Budapest és Hatvan között a gyors- és sebesvonatok pótjegymentesen vehetők igénybe.

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon utazóknak 30-40 perces késésekkel kell számolniuk, a szolnoki, a nagykátai, illetve a sülysápi személy- és zónázó vonatok csak Kőbánya-felsőig vagy Rákosig közlekednek. A miskolci és újszászi vonalról érkező gyors-, sebes- és InterCity vonatok megállnak Rákos és Kőbánya-felső állomáson is.

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon a biztosítóberendezés meghibásodása miatt 15-20 perces késések várhatók.

A hegyeshalmi, a székesfehérvári, a pécsi, a szobi, a veresegyházi és a ceglédi vonalon 10-15 perces késések fordulnak elő, néhány vonat azonban a szerelvényfordulók miatt ennél nagyobb késéssel közlekedik.

A szakemberek folyamatosan dolgoznak a helyreállításon, estére várhatóan megszűnnek a korlátozások – írta a Mávinform.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek