2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Veszélyhelyzetet hirdetett a kormány

Az ország teljes területére nézve veszélyhelyzetet hirdetett a kormány – ezt Gulyás Gergely,  Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be az elmúlt órában.

 A kormány intézkedését követően a miskolci operatív törzs is hamarosan összeül. A tanácskozáson született intézkedésekről a későbbiekben újabb közleményt ad ki a Polgármesteri Hivatal.

A kormány által elrendelt veszélyhelyzet értelmében beutazási tilalmat rendeltek el Olaszországra, Kínára, Dél-Koreára és Iránra, ahonnan csak magyar állampolgárok léphetnek be az országba, akik azonnal karanténba kerülnek.

A schengeni határokon is ellenőrzés lesz, így a szlovén és az osztrák határokon is megállítják az autókat, buszokat és kamionokat.

A zárt terekben tartott, száz főnél nagyobb rendezvényeket tilos megtartani, ahogyan az ötszáz főt meghaladó kültéri rendezvényeket is.

Az egyetemek, – így a Miskolci Egyetem is határozatlan időre bezár – átállnak a távoktatásra, melynek részleteit már elkezdték kidolgozni a szakemberek.

Egyelőre az általános és középiskolákat nem indokolt bezárni. A kormány célja, hogy mindent megtegyen a megelőzés érdekében, így a mai napon is még további rendkívüli kormányrendelet lép életbe.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek