2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • VDSZSZ: a pályavasúti dolgozók fokozott részvétele várható a sztrájkban

VDSZSZ: a pályavasúti dolgozók fokozott részvétele várható a sztrájkban

VDSZSZ: a pályavasúti dolgozók fokozott részvétele várható a sztrájkbanA pályavasúti dolgozók fokozott részvétele várható a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által hétfőre meghirdetett sztrájkban – közölte az érdekképviselet. A munkabeszüntetésben várható fokozott részvételt azzal indokolják, hogy a MÁV menedzsmentjétől származó információjuk szerint mintegy ötezer pályavasúti dolgozó – többségében forgalmi szolgálattevők, váltókezelők és kocsirendezők – leépítésére készül a vasúttársaság.

A VDSZSZ szerint ez megerősíti a közlekedési tárca szakállamtitkárának korábbi nyilatkozatát. Csepi Lajos szerint – idézi a szakszervezet – "fel fog merülni a létszám bizonyos csökkentésének követelménye, de azt gondolom, hogy ezt a kényszert, ezt a kötelezettséget akkor is fel kell vállalni, ha tudjuk, hogy ez számos szociális problémával és egyéni gonddal jár".

Az érdekképviselet a közleményében ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő évi költségvetésben szereplő 40 milliárd forint elvonása a MÁV-tól vasutasok ezreinek elbocsátását is maga után vonja.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke pénteken jelentette be, hogy hétfőn folytatódik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének munkabeszüntetése. Arról, hogy a sztrájk ténylegesen hány órakor kezdődjön, vasárnap dönt a testület. A MÁV egyelőre még nem tudja, mekkora lesz a munkabeszüntetés támogatottsága.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek