2023. 05. 28. vasárnap

Emil, Csanád
1 EUR 372 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Útzár mellett emelik be a miskolci Minorita templom toronysisakjait

Útzár mellett emelik be a miskolci Minorita templom toronysisakjait

A Kelemen Didák utcai Minorita Templom felújítási munkálatai ez év márciusában kezdődtek. A templom tetőszerkezetét építik át, lekerült a toronysisak is, melynek helyére új készül.

 

Ennek munkálatait a készülő építmény méretei miatt a helyszínen végzi a kivitelező, így a Hősök terén került kialakításra egy építési-depo, ahol mind az építőanyagok tárolása, mind az összeszereléshez szükséges hely biztosított.

Az építkezés ideje alatti átmeneti forgalom korlátozások elsősorban a Kelemen Didák utca Minorita Templom előtti szakaszát érintik, a jobbra kanyarodó sáv részben mintegy 20 méter hosszan.

Itt rövid idejű lezárás, a munkavégzéshez szükséges anyag rakodásának ideje alatt, folyamatosan előfordulnak, ám 2021. június 26-27-én teljes útzárra számíthatnak a Kelemen Didák utcán közlekedők.

Ekkor várható ugyanis az elkészült toronysisakok beemelése, így a tervek szerint a június 26-i szombati napon reggel 07:00 órától a teljes forgalom elől elzárják az útszakaszt.

Ezen a napon ha a beemelési  folyamat sikerrel jár, a vasárnapi,  június 27-i napon ismét feloldja a kivitelező a lezárást.

Az MVK Zrt. ezen a szakaszon közlekedő, 11-es járata várhatóan terelőúton jár majd a lezárás ideje alatt.

A munkálatok a tervek szerint 2021. szeptember 30-ig befejeződnek.

 

Fotó forrás:MINAP

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életet ajándékozott a Rotary
Újabb 3 gyermek szívműtétjét finanszírozta a Gift of Life program Több, mint 13 éve a Magyar Rotary kiemelt programja a Gift of Life – Ajándékozz …