2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Új óvodai intézményrendszer, hatékonyabb működés

Új óvodai intézményrendszer, hatékonyabb működés

„Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármestere – a fennálló veszélyhelyzetre tekintettel a Közgyűlés feladat-és hatáskörében eljárva – 2021. május 28-án meghozta döntését az önkormányzati fenntartású óvodák egyesítéssel  megvalósuló átszervezéséről.

A döntéskérő indítvány nem kerülhetett az online közgyűlési konzultáció által megtárgyalásra, tekintettel arra, hogy a személyi ügyet is tartalmazó anyagra a zárt ülés szabályai vonatkoznak. A döntés szerint 2021. augusztus 1. napjától – beolvadással – a jelenleg önálló költségvetési szervként működő 9 óvoda és 23 tagintézménye 1 székhely óvodaként és annak 31 tagintézményeként működik tovább változatlan helyen, az intézmények sajátosságainak megőrzése mellett. Az új intézmény elnevezése Miskolci Integrált Óvodai Intézmény, rövidített nevén MIÓVI lesz, Miskolc, Batsányi János u. 2. szám alatti székhellyel.

Az óvodai intézményrendszer átalakítására három lépcsőben kerülhetett sor. Az átszervezésről hozott elvi döntést egy véleményezési eljárás követte, melynek eredményeként az óvodák alkalmazotti közösségének kétharmada, az egyik óvodában működő óvodaszék és a szülői szervezetek többsége ( 32 intézmény 19 szülői szervezete), valamint a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat is támogatta az integráció létrehozását. Ezt követően a Hivatal közel egy éves döntéselőkészítő eljárásának eredményeként és a beérkezett vélemények alapján született meg a végső döntés az átszervezésről. A beérkezett véleményeket, észrevételeket az önkormányzat az átszervezés végrehajtása során figyelembe fogja venni.  Az átalakítással a gyermekek igényeinek és a szülők elvárásainak megfelelő, magas szakmai színvonalat biztosító, ugyanakkor a demográfiai változásokhoz is rugalmasan illeszkedő, gazdaságilag hatékonyan és racionálisan  működtethető intézményrendszer létrehozása volt a cél.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…