2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Tanévértékelőt tartottak az Oktatási hivatal előtt

Tanévértékelőt tartottak az Oktatási hivatal előtt

Az Oktatási Hivatal előtt, a budapesti Szalay utcában tartottak a Momentum kezdeményezésére évértékelőt civil szervezetek, szakszervezetek és ellenzéki pártok.

Az Oktatási Hivatal előtt, a budapesti Szalay utcában tartottak a Momentum kezdeményezésére évértékelőt civil szervezetek, szakszervezetek és ellenzéki pártok. Bár elvileg csak a mostani tanévről lett volna szó, többek is az elmúlt hosszabb időszak oktatáspolitikájának a kudarcairól beszéltek. Tordai Bence, a Párbeszéd elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy a mostani oktatáspolitikát és szándékot három szóval lehet kifejezni: Csend, rend és fegyelem.

–Soha ilyen gyermekellenes kormánya nem volt az országnak. A gyermekek terhein csak könnyíteni szabadna, most pedig a vakációra megkapták, megkaptuk a feketelevest. Küzdenünk kell!  Orbán Viktor és az ő kormánya hadat üzent a gyermekeinknek, de leginkább úgy lehet fogalmazni, hogy átlépett az érintetteken, a gyermekeken, a szülőkön és a pedagógusokon. Soha nem volt az országnak olyan kormánya, amely ilyen direktben és ilyen alattomosan ment volna neki annak, akik sokunknak a legszentebbek, a gyermekeinknek. Ez az ország 10-20-30 év múlva olyan lesz, mint, amilyen most az oktatási rendszere – mondta beszédében Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő.

Az eseményen felszólaltak még: Miklós György (Szülői Hang), Sipos Ferenc Norbert (Független Diákparlament), Szűcs Tamás (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete), Trencsényi László (Hálózat a Tanszabadságért), Szabó Szabolcs (független országgyűlési képviselő), Dr. Brenner Koloman (Jobbik), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Arató Gergely (DK), Pitz Dániel (LMP)
és Dukán András Ferenc (Momentum Mozgalom)

Kertész Z István/kép: Szél Bernadett fb. oldala

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek