2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Sziklás képződmények Armageddon nélkül, mik azok?

Sziklás képződmények Armageddon nélkül, mik azok?

Június 29. és július 1. között mindenki megtudhatja, hiszen egy 48 órás közvetítés alatt aszteroida-szakértők, űrhajósok és tudományos hírességek is mesélnek róluk.

A Föld ugyanis rengeteg meteorittal ütközik naponta, és még milliónyi azonosítatlan aszteroida van körülöttünk, amik a nagyobb városokat veszélyeztethetik. Éppen ezért Brian May, asztrofizikus, a Queen vezető gitárosa társaival együtt megalapította az Aszteroida Világnapot, hogy mindenki tanulhasson egy keveset ezekről az égitestekről. Idén a SES jóvoltából 48 óra alatt, június 29. és július 1. között mindenki csatlakozhat a történelmi párbeszédhez, hogy akár Bill Nye-jal, az Agymenők sorozat sztárjával együtt értekezzen az aszteroidák történetéről és az univerzum jövőjéről. #AsteroidDayLive

Azon túl, hogy Bruce Willis az Armageddonban egy heroikus küzdelem után győzedelmeskedett az aszteroidák felett már pár valós tényt is tudunk ezekről az égitestekről. Például azt, hogy az aszteroidák olyan sziklás képződmények, amik a bolygók keletkezése során egyfajta maradékként ragadtak a naprendszerünkben. Jó hír azonban velük kapcsolatban, hogy ma már rendelkezünk olyan fejlett technológiával, amivel felismerhetjük és követhetjük az útjukat, ráadásul a Földre veszélyes darabokat akár el is téríthetjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek