2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter: lelepleződött Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága

Szijjártó Péter: lelepleződött Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága

Brüsszel eddigi legnagyobb hazugsága lepleződött le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Bizottság Jogi Szolgálata által készített dokumentumban, amelyet az ENSZ decemberben elfogadott migrációs jogi csomagjának következményeiről készítettek.
A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap, Dunakeszin tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: az M1 közszolgálati televíziós csatorna birtokába jutott dokumentum azt mutatja, titokban azon dolgoznak, hogy kötelezővé tegyék az ENSZ csomagot mindegyik uniós tagállamra nézve, bár azt 9 uniós tagállam nem szavazta meg.

Hozzátette: az ENSZ migrációs csomagjáról szóló vita során az összes bevándorláspárti politikus azt állította, hogy a csomag nem lesz kötelező érvényű a tagállamokra.

Az M1 csatorna híradója szerint az 53 pontból álló tanulmány leírja, hogy az ENSZ decemberben elfogadott migrációs csomagja pontosan miért és milyen nemzetközi szerződésekre hivatkozva lehet kötelező a tagállamokra.

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: a magyar kormány felszólítja az Európai Bizottságot, hogy fejezze be a titkos tervek készítését az ENSZ migrációs csomagjának kötelezővé tételére. Hozzon nyilvánosságra minden olyan dokumentumot, amelyet e terv keretében készítettek.

A bevándorláspárti politikusoknak egy szavát sem lehet elhinni – tette hozzá.

A magyar kormány még vasárnap kezdeményezi, hogy a Külügyek Tanácsának március 18-i ülésén rendkívüli napirendi pont keretében az Európai Bizottság számoljon be az összes ilyen titkos terv készítéséről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…

További cikkek