2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter – Határzár: nem csökken a bevándorlási nyomás, ezért kell a kerítés

Szijjártó Péter – Határzár: nem csökken a bevándorlási nyomás, ezért kell a kerítés

 (MTI) – Nem látszik, hogy csökkenne a Magyarországra nehezedő illegális bevándorlási nyomás, ezért van szükség az ideiglenes biztonsági határzár megépítésére a magyar-szerb határszakaszon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az M1 aktuális csatornán.
A tárcavezető kifejtette: a hétfői napon már a 78 ezret is meghaladta azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik az idén beléptek Magyarországra, és közülük több mint 77 500-an a magyar-szerb határon át érkeztek. Ezért helyes döntés volt a kormány részéről, hogy „fizikai akadályt” hoz létre a határszakaszon e „példátlan bevándorlási nyomás” csökkentésére.
Szijjártó Péter hangsúlyozta: ezek a számok is jelzik, hogy hiányzik a közös európai menekültügyi politika, és nem látnak olyan folyamatot, amely csökkentené a Magyarországot érő nyomást.
Közölte: együttműködnek a szerbekkel a szerb-macedón határőrizet megerősítésében, és a magyar-szerb határszakasz ellenőrzésében is együttműködnek a szerbekkel és az osztrákokkal.
Az ideiglenes kerítés építése hétfő reggel kezdődött meg, a belügyi és a honvédelmi tárca tájékoztatása szerint a mintaszakaszt Mórahalom külterületén állítják fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek