2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter: folytatódik a küzdelem a migrációt szervező erőkkel

Szijjártó Péter: folytatódik a küzdelem a migrációt szervező erőkkel

Magyarország azt várja az osztrák EU-elnökségtől, hogy az eddigi brüsszeli migrációs politikával szemben teljesen új, az eddigiekkel homlokegyenest ellenkező politikát folytasson, és a magyar kormány ehhez minden támogatást megad – mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten újságíróknak. Szijjártó Péter szerint folytatni kell a küzdelmet a migrációt szervező erőkkel.

A külügyminiszter az osztrák kancellárnak az Európai Parlamentben kedden elmondott beszédére reagált, amelyben Sebastian Kurz kiemelte: soros uniós elnökségének idején Ausztria egy biztonságos Európa megteremtésén fog dolgozni, és egyik legfontosabb feladatának tekinti az illegális migráció visszaszorítását. A miniszter úgy fogalmazott, az Európai Tanács legutóbbi ülése után újabb politikai csatákra kell számítani, és a következő időszakban is meg kell vívni a küzdelmeket az illegális bevándorlással és az azt szervező erőkkel szemben. Mindaddig, amíg Európa nem kész és nem képes arra, hogy megvédje saját külső határait, és mindaddig, amíg a hot spotokat az EU területén belül állítják fel, addig a bevándorlási válság folytatódni fog – mondta Szijjártó Péter. Ki kellene mondani, hogy Európába csak legálisan lehet belépni, és aki illegálisan jött, vissza kell mennie oda, ahonnan érkezett – jelentette ki a miniszter. Szijjártó Péter azt is mondta, hogy a „Soros-hálózat” és a brüsszeli intézmények továbbra is mindent megtesznek azért, hogy a migrációs kérdésekkel kapcsolatos hatásköröket elvegyék a tagállamoktól és Brüsszelbe vigyék, ezáltal pedig „bevándorlókontinenssé” tegyék Európát és kicseréljék az európai népességet, megváltoztassák a lakosság összetételét. Magyarország azonban határozottan fellép a jövőben is azért, hogy az európai migrációs politika a külső határok védelmével kezdődjön, és minden ország maga dönthesse el, kiket fogad be és kikkel kíván együtt élni – közölte a miniszter.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…

További cikkek