2022. 07. 4. hétfő

Ulrik
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter: Európa biztonsága Afrika biztonságával kezdődik

Szijjártó Péter: Európa biztonsága Afrika biztonságával kezdődik

Európa stabilitása és biztonsága Afrika stabilitásával és biztonságával kezdődik – hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán szombaton közzétett videóban.

Szijjártó Péter Szahara déli részén található Száleh-övezetről rendezett második külügyminiszteri videókonferencián kifejtette: Magyarország álláspontja szerint a migráció nagyon súlyos biztonsági kihívást jelent az Európai Uniónak. Mint hangsúlyozta, a migrációt meg kell állítani, úgy, hogy annak alapvető okaival, köztük a terrorizmussal kell szembeszállni. Sajnos Afrika igen komolyan szembesült a terrorizmus kihívásaival az elmúlt években, ezért segíteni kell a kontinens országait és nemzeteit a terrorizmussal és a terrorszervezetekkel és a terrorista ideológia terjedésével szembeni küzdelemben – jelezte. Hozzátette, hogy ezekkel a kihívásokkal a Száhel-övezetnek is szembe kellett néznie. Magyarország háromszorosára növeli jelenlétét az Európai Unió Száhel-övezeti műveleteiben, valamint támogatja Franciaország ötletét, hogy az uniós jelenlét “nagyobb szabásúvá” váljon a régióban. Magyarország gazdasági és oktatási téren is segíti a régió országait – ismertette. (MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Toborzónap
Miskolci Foglalkoztatási Paktum 2022.06.16. Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja idén tizedik alkalommal rendezte meg toborzónapját a Tudomány …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum