2022. 06. 25. szombat

Vilmos
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szijjártó Péter: a sikeres jövő kulcsa az euroatlanti integráció

Szijjártó Péter: a sikeres jövő kulcsa az euroatlanti integráció

A közép-európai térség és benne Magyarország számára a sikeres jövő kulcsa a közös értékeken alapuló európai és euroatlanti integráció – írta Antony Blinken amerikai külügyminiszternek küldött válaszlevelében Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter köszönetet mondott amerikai hivatali partnerének, aki előzőleg gratulált a visegrádi országok (V4) közötti partnerség létrehozásának 30. évfordulója alkalmából. Magyarország 2021 júliusától a V4 soros elnökeként “az elmúlt 30 évben elért sikerekre kíván építkezni, Közép-Európa további erősítéséért, valamint az Egyesült Államokkal való, a közös érdekeken és értékeken alapuló, egyre szélesebb körű együttműködésért” – írta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter kiemelte: Magyarország büszke a V4-es szövetségeseivel elért sikerekre, így a NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozásra. Mint írta, “hisszük, hogy ennek a szellemiségnek az eredményeként lett a visegrádi csoport a közép-európai együttműködés és fejlődés motorja”. Február 9-én az amerikai külügyminisztérium nyilatkozatát követően Antony Blinken külügyminiszter Twitter-üzenetben is gratulált Csehországnak, Magyarországnak, Lengyelországnak és Szlovákiának az évforduló alkalmából. Üzenetében Blinken gratulált a visegrádi együttműködéshez, amely – mint írta – hozzájárult a biztonsághoz Európa szívében és azon is túl. Az Egyesült Államok és a visegrádi négyek szövetségét megingathatatlannak nevezte, és hozzátette: örömmel néz elébe a közös munkának. (MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum