2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Sólyom László Szili Katalint fogadta

Sólyom László Szili Katalint fogadta

Sólyom László Szili Katalint fogadtaCsaknem egyórás búcsúlátogatáson fogadta Sólyom László köztársasági elnök Szili Katalint, az Országgyűlés távozó elnökét kedden Budapesten, a Sándor-palotában. A tisztségéből jövő hétfőn távozó házelnök kilenc órakor érkezett az államfő hivatalába, majd tíz óra előtt pár perccel távozott. A Köztársasági Elnöki Hivatal a találkozóról később kiadott közleménye szerint az Országgyűlés távozó elnöke az őszi parlamenti ülésszak menetrendjéről, házelnöki munkája eredményeiről és jövőbeli terveiről tájékoztatta az államfőt. Szili az MTI kérdésére korábban elmondta, részben búcsúlátogatásra megy a köztársasági elnökhöz, de áttekintik az őszi parlamenti ülésszakhoz kapcsolódó fontosabb kérdéseket is.
 
Az MTI úgy tudja, a szocialista politikus egyenként elköszön mindegyik közjogi méltóságtól.

Szili Katalin szeptember 14-én távozik a házelnöki posztról. Szándékát az MSZP július eleji kongresszusán jelentette be. Döntését azzal indokolta, hogy a baloldal újjáépítésében kíván részt venni.

 
(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…