2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • “Igazságtalan és méltánytalan” – Megszólalt Devecser polgármestere a vörösiszapper hétfői ítélete kapcsán

“Igazságtalan és méltánytalan” – Megszólalt Devecser polgármestere a vörösiszapper hétfői ítélete kapcsán

A devecseri polgármester szerint igazságtalan, méltánytalan az új elsőfokú ítélet.
Igazságtalannak, aránytalannak és méltánytalannak nevezte a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárásában a Győri Törvényszéken hozott hétfői ítéletet Devecser polgármestere.

“Igazságtalan és méltánytalan” – Megszólalt Devecser polgármestere a vörösiszapper hétfői ítélete kapcsán

Ferenczi Gábor keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy “az igazság teljes feltárása érdekében” a Mi Hazánk parlamenti képviselői csoportján keresztül kezdeményezi a Mal Zrt. privatizációs szerződésének felülvizsgálatát, valamint a katasztrófa előidézésével kapcsolatos szakértői anyagok bekérését.

Ferenczi Gábor szerint a nyolc éve húzódó per az emberek igazságszolgáltatásba vetett bizalmát rendítette meg, hiszen a hétfői ítélettel nem állt helyre a társadalom igazságérzete

A bíróság B. Zoltán elsőrendű vádlottat, a Mal Zrt. volt vezérigazgatóját két év hat hónap, D. József másodrendű vádlottat, volt műszaki vezérigazgató-helyettest pedig két év fogházra ítélte gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt. Hat vádlott felfüggesztett szabadságvesztést,egy pénzbüntetést, egy megrovást kapott, öt embert pedig minden vádpont alól felmentett a törvényszék.

A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el, a katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, több száz ház lakhatatlanná vált.

Forrás: MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum