2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Orbán: a kormány „politikai adócsalók gyülekezete”
Orbán: a kormány

Orbán: a kormány „politikai adócsalók gyülekezete”

Orbán: a kormány Orbán Viktor szerint a kétpólusú helyett centrális politikai rendszer látszik kiépülni Magyarországon. A Fidesz elnöke a párt országos választmányának szombati budapesti tisztújító ülésén úgy fogalmazott, a kormány nem más, mint „politikai adócsalók gyülekezete”.

Június 7-én, az európai parlamenti választás napján nem „választási baleset” történt, hanem új politikai rendszer jött létre az országban, amely már régóta formálódott a mélyben, de most emelkedett felszínre – közölte Orbán. A centrális politikai rendszer lényege szerinte az, hogy egy kormányképes erő létezik a színpadon.

„Úgy látnak bennünket az emberek (…), hogy mi vagyunk azok, akik meg tudjuk állítani Magyarország süllyedését, (…) és el tudjuk indítani a felemelkedés útján az országot” – tette hozzá. Kijelentette: ha lesz egy olyan kormány, amelyet ő fog vezetni, annak nem lesz sem MSZP-s, sem jobbikos tagja.

A pártelnök véleménye szerint aki „a szocialisták által kitalált” szolidaritási alapba befizet, az valójában egy MSZP-s választási pártkasszába fizet be. E szolidaritási alap helyett vissza kellene tenni azt a pénzt, amit elloptak, mert ha nem loptak volna, „nem kellene ilyen merőben szokatlan, európai civilizációkban szinte példátlan módon pénzt kunyerálni jobb módúaktól a szegényebb emberek számára” – hangoztatta. Úgy vélekedett, a kormánynak semmi sem szent, a hatalmon maradás érdekében politikai adócsalásra is képes. „Azért csalnak, hogy a saját hatalmukat és a saját pénzüket mentsék. (…) Ennek hamarosan vége lesz” – mondta.

Orbán Viktor úgy látja, már magával a törvényalkotással adót csal a kormányzat. Bejelentik, hogy adócsökkentés lesz, és a végén – az adócsalás eredményeképpen – a megszülető törvény adóemelést rendel el – fejtette ki. A Fidesznek az a dolga, hogy az emberek számára világossá tegye: „az a tény, hogy ma az ország vezetői politikai adócsalók”, nem sarkallhatja arra őket, hogy maguk is „zárójelbe tegyék” a törvényeket – jegyezte meg. A pártelnök arra kérte az országos választmányt, erősítse meg azt a korábbi felismerést, miszerint a Gyurcsány-Bajnai-korszak „a letartóztatott polgármesterek, az offshore politikusok és a rabosított titokminiszterek korszaka (…) , ezt a korszakot szeretnénk lezárni” – emelte ki.

Szerinte ennek a korszaknak a fenntartója, az MSZP olyan mértékben zsugorodik, és ezzel párhuzamosan radikalizálódik is, hogy már rég nem a baloldalt képviseli, hanem csak milliárdosok belterjes baráti körét. „Az MSZP-nek már nincs épkézláb vezetője, az MSZP-nek csak üzleti érdekei vannak, és ezek az érdekek tartják életben a Gyurcsány-Bajnai-korszakot” – vélekedett. Orbán Viktor szerint a szocialisták most helyezik el embereiket, most építik be a kádereiket a lehető legfontosabb helyekre a túlélésért.

Úgy látja, a választásokig hátralévő néhány hónap az utolsó nagy összecsapás az emberek reményei és a hatalom tervei között. „A Fidesznek az a dolga, hogy beváltsa a magyarok talán utolsó nagy történelmi lehetőségét. (…) Nincs kiegyezés, nincs könnyű, kényelmes és sima út”, azonban a végén van győzelem – hangsúlyozta. Beszédét úgy zárta, hogy olyan győzelem vár a Fideszre, ahol ünneplés helyett még nehezebb munka, az ország újjáépítése vár rájuk.

/MTI/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek