2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF

Nem biztonságosak a közösségi sportpályák

 Korlátozottan, néhol egyáltalán nem alkalmasak a sportolásra a beton és aszfaltborítású iskolai és közösségi sportpályák 90%-a. Az országban lévő 8000 közösségi sportpálya alig 10%-a felel meg a mai biztonsági és sportszakmai követelményeknek a rendező cég becslése szerint – hangzott el Budapesten a Mapei Sportburkolati konferencián.

A sportpályák jelentős része beton és aszfaltburkolatú, amelyek egy jó része mára tönkrement, nem felelnek meg a mai követelményeknek, sportolásra csak korlátozottan alkalmasak, magas a baleseti sérülés és ízület károsodás kockázata.

A mai sportpályákkal szembeni legfontosabb követelmények, hogy jó játékminőség mellett minimalizálja a direkt és hosszú távú sérülések kockázatát. Emellett fontos szempont az esztétikum és a fenntarthatóság, hogy a burkolat legyen időtálló, könnyen javítható.

A korszerű sportburkolati megoldások számos költséghatékony lehetőséget kínálnak a felújításra és építésre egyaránt, azonban ezek alig ismertek Magyarországon. A sportszakmai konferencián ezek az alternatívák kerültek bemutatásra. A Budapesti Műszaki Egyetem Díszteremében megrendezett eseményen közel 60 sportpálya üzemeltető önkormányzat, iskola és sperszövetségek képviselői vettek részt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sokfelé esős, zivataros idővel kezdődik a hét, és egyúttal ér véget a nyár. A hét második felében több lesz a napsütés, többfelé továbbra is várhatók …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum