2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Munkácsi tűzpárbaj – zsákutcába jutott a Jobb Szektor harcosaival való tárgyalás

Munkácsi tűzpárbaj – zsákutcába jutott a Jobb Szektor harcosaival való tárgyalás

Elhúzódik az alkudozás a Jobb Szektor azon tagjaival, akik érintettek a júliusi 11-i munkácsi tűzharcban – írja a Rusnext. Erről Anton Gerascsenko, parlamenti képviselő és a belügyminiszter tanácsadója jelentett.
„A tárgyalások aznap kezdődtek, amikor a konfliktus kialakult. Megkeresett a Jobb Szektor vezetője, és arról beszélgettem Dmitrij Jarossal, hogy ezt a kérdést békés úton fegyverletétellel oldjuk meg. Azért húzódnak a tárgyalások, mert a Jobb Szektor vezetősége nem tudja, hogy hogyan kezelje ezt a helyzetet. Az egyetlen törvényes és helyes út, hogy leadják a fegyvereket, és haladhat a nyomozás” – mondta Gerascsenko megjegyezve azt, hogy a harcosok lerohanása lenne a legrosszabb megoldás.

Nagyon valószínű a radikálisok lerohanása, hiszen a Javorivi katonai gyakorlótérről harckocsikat dobtak át Kárpátaljára július 12-én. Több mint 10 harckocsi érkezett: BTR-ek, teherautók, páncélos terepjárók. „Nem szabad csak úgy gépfegyverekhez és gránátvetőhöz nyúlni, és egy békés városban lövöldözni” – mondják a Nemzeti Gárda katonái.

A Jobb Szektor tagjai is kommentálták a munkácsi eseményeket. „A szervezet harcosai a törvény keretein belül fognak cselekedni. Nem zárjuk ki azt a lehetőséget, hogy a kormány erőszakkal fogja szétkergetni a Jobb Szektort. Úgy látjuk, hogy a média egyoldalúan mutatja be a helyzetet. Nem szándékozunk elsőként lépni” – mondta Dmitrij Szavcsenko, a Jobb Szektor egyik vezére.

forrás: Rusnext

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek