2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Megnyitott az Ellipsum – Lezárult a Miskolctapolcai fürdő fejlesztésének második üteme

Megnyitott az Ellipsum – Lezárult a Miskolctapolcai fürdő fejlesztésének második üteme

Hivatalosan is megnyitotta kapuit az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, ezzel lezárult a „Miskolctapolcai strandfürdő és környezetének fejlesztése” nevű projekt 12 milliárd 700 millió forintos vissza nem térítendő, százszázalékos intenzitású kormányzati támogatással megvalósuló második üteme.

A beruházás második szakaszában Miskolc Önkormányzata Miskolctapolca turisztikai vonzerejének növelése érdekében, a helyi lakossági és társadalmi igényeknek megfelelően a régi gyermekstrand helyén építtetett egy új, exkluzív, a helyi adottságokkal harmonizáló, azokat minden tekintetben kihasználó fürdőt, amelyben az ide érkező turisták és a tapolcaiak immár egyetlen helyszínen, egyetlen komplexumban, évszaktól függetlenül, télen és nyáron egyaránt élvezhetik a bükki vizek jótékony hatását és a méltán híres miskolctapolcai fürdőhagyományokat.

A fejlesztésnek köszönhetően valóban egyedi, csak itt, a Hejő patak völgyében átélhető élménnyé vált a fürdőzés Miskolctapolcán, egy olyan komplexumban, ahol több mint 5000 négyzetméternyi alapterületen 3 tematikus fürdőcsarnok, 6 beltéri és 2 kültéri medence, 3 óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció szolgálja a fürdőzők kényelmét és gondoskodik arról, hogy ne unatkozzanak az ide érkezők.

Pihenőpark, napozóterasz és kültéri élményelemek várják a vendégeket, a gyermekeknek pedig saját játszótér is készült. Az egyszerre 750 vendég fogadására alkalmas fürdőkomplexumot úgy alakították ki, hogy valamennyi korosztály külön csarnokban, igényeinek megfelelően élvezhesse az Ellipsum szolgáltatásait, és a család minden generációja számára valóban élményekkel teli legyen a pihenés.

Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő talán legnagyobb különlegessége a 66 méter hosszú VR, azaz virtuális valóság csúszda, amelyen csúszás közben egy speciális szemüvegen keresztül egy izgalmas, négyféle lehetőség közül kiválasztható virtuális világ tárul a csúszdázók elé.

A beruházás második ütemben megvalósult, most lezárult fejlesztésnek köszönhetően 80 új munkahely jött létre a városban, és a szakmai becslések szerint a fenntartási időszak végére évi csaknem 151 000 új látogatót eredményezhet Miskolctapolcán.

25 szerencsés család már pénteken birtokba veheti Miskolc új élményfürdőjét, június 12-től pedig elérhetővé válnak a komplexum szolgáltatásai a nagyközönség számára is. A szombati nyitórendezvényen gyermekprogramokkal, vízi aerobikkal, csúszdaversennyel, kézműves foglalkozásokkal és óriás társasjátékokkal várják az érdeklődőket. A nyitás napjától 30 százalék kedvezményt kapnak a miskolci lakcímkártyával rendelkezők, az időkorlát nélküli jegykere egészen június 30-ig.

https://www.miskolc.hu/aktualis/megnyitott-az-ellipsum-lezarult-a-miskolctapolcai-furdo-fejlesztesenek-masodik-uteme

 

 

Jegyárak

Felnőtt belépő időkorlát nélkül
Csak az élményfürdőbe Csak a strandfürdőbe Élményfürdő + Wellness, Fitness és Strandfürdő belépésére jogosít
5 990 Ft 1 900 Ft 8 800 Ft
Felnőtt belépő 3 órás időtartamra
Csak az élményfürdőbe Csak a strandfürdőbe (csak 17 órától) Élményfürdő + Wellness, Fitness és Strandfürdő belépésére jogosít
4 590 Ft 1 500 Ft 7 590 Ft
Családi belépő 2 felnőtt + 2 gyermek (4-14 éves korig) időkorlát nélkül
Csak az élményfürdőbe Csak a strandfürdőbe Élményfürdő + Wellness, Fitness és Strandfürdő belépésére jogosít
16 580 Ft 5 900 Ft 23 900 Ft

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek