2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Magyarországot nem veszélyezteti elszigetelődés

Magyarországot nem veszélyezteti elszigetelődés

 Magyarországot nem veszélyezteti elszigetelődés, a magyar-német kapcsolatok kiválóak – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.
Az államtitkár arra reagált, hogy Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere budapesti látogatásán hétfőn azt mondta: “sem a magyaroknak, sem a németeknek, sem Európának nem áll érdekében, hogy Magyarország politikailag és gazdaságilag is elszigetelődjön”.
Magyar Levente kijelentette: “Magyarországot semmiféle elszigetelődés nem veszélyezteti”.
A magyar-német kereskedelmi forgalmi adatok azt mutatják, hogy a magyar kereskedelmi kapcsolatok egynegyede Németországhoz kötődik, a német vállalatok több milliárd euró értékben fektetnek be Magyarországon, az összes magyarországi befektetés egynegyedét német cégek adják, amelyek több százezer magyar embernek adnak közvetlenül megélhetést – magyarázta. Hozzátette: kiválóak a politikai, a kereskedelmi és a kulturális kapcsolatok Németországgal.
Magyar Levente szerint “ezer szállal kapcsolódik Magyarország Németországhoz, tehát egy német miniszter szájából azok a szavak, mely szerint Magyarországot elszigetelődés veszélyeztetné, nehezen értelmezhetőek”. Senkinek nincs félnivalója ezzel kapcsolatban, a magyarok demokrácia iránti elkötelezettségét pedig jól bizonyítja, hogy történelmük során a magyarok “vérüket adták a függetlenségért és a demokráciáért” – jelentette ki.
Az államtitkár példaként említette az 1956-os eseményeket, továbbá utalt arra is, hogy 25 évvel ezelőtt a magyar nép vérontás nélkül kivívta függetlenségét, és ezzel “megrogyasztottuk” a kelet-európai kommunista rendet, ami jelentős mértékben hozzájárult Németország újraegyesítéséhez is.
Magyar Levente közölte: Michael Roth kedden találkozik Szabó Lászlóval, a tárca parlamenti államtitkárával.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újabb nem mindennapi árverés ígérkezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, most prémium kategóriás hangtechnikai eszközökre lehet licitálni. A meghirdete…