2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Lendvai: az MSZP nem dumával, tettekkel készül a választásokra
Lendvai: az MSZP nem dumával, tettekkel készül a választásokra

Lendvai: az MSZP nem dumával, tettekkel készül a választásokra

Lendvai: az MSZP nem dumával, tettekkel készül a választásokraLendvai Ildikó szerint az MSZP nem fogja „agyonígérgetni magát”, nem dumával, hanem tettekkel készül a következő országgyűlési választásra. Az MSZP elnöke szombaton Budapesten közölte: pártja nem fogja elszórni a közös pénzt, nem pénzszórással, hanem valódi gondok reális és megfizethető megoldásával készül a választásokra. A szocialista párt politikai évadnyitója után tartott sajtótájékoztatón Lendvai Ildikó elmondta: azt kérték a rendezvényen megjelent képviselőiktől, képviselőjelöltjeiktől, hogy helyben is a konkrét teendőkre adjanak választ, elsősorban a közpénzek, a közrend és a munkahelyteremtés területén.

A politikus szerint a választásokra készülve nem fogják kétségbe vonni az ország eddigi teljesítményét, nem gondolják ugyanis, hogy mindig mindent elölről lehet kezdeni. „Nem rombolással, hanem építkezéssel, nem tagadással, hanem állítással készülünk és kormányzunk. Nem háborúval, hanem együttműködéssel képzeljük el ezt az előttünk álló választási felkészülést” – fogalmazott. A pártelnök úgy vélte, lehetetlen dolog, hogy minden párt azt mondja, amit a másik csinál, az teljesen rossz, mindent le kell rombolni, mindent elölről kell kezdeni.

„Ez nem lehet a gödrök országa” – fogalmazott, megjegyezve, hogy Magyarország nem „lúzer ország, nem lúzer nemzet”, nem mindig csak veszít és veszít. Hozzáfűzte: az elmúlt hét év teljesítménye, minden elkövetett hibával is, érték. Az eredmények közzé sorolta a dupla családi pótlékot, a sorkatonaság eltörlést, az útépítéseket. Elmondta, könnyű néhány szóval jellemezni egy kormányzást, az Orbán-kormányét is. „Oly könnyű azt mondani: Josip, Kaya, szőlő, bánya, gödrök és árkok, kirekesztés” – fogalmazott.

A szocialista politikus ezzel arra utalt, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken pártja évadnyitóján a Gyurcsány-Bajnai-kormányokat öt szóval jellemezte: „Őszöd, Zuschlag, offshore, végkielégítések, megszorítások”. Lendvai szerint nem azt akarják, hogy az ország két részre szakadjon, hanem azt szeretnék, hogy a legjobb teljesítményét nyújtsa egy olyan ország, amelynek van bal- és jobboldala, „van bal és jobb keze”. Hangsúlyozta: „nem akarunk politikai Trianont”. Egy politikai Trianonnal, egy politikai háború rossz végével az ország nem vesztheti el politikai meggyőződés szerint nemzetének egy részét – fogalmazott. Lendvai Ildikó közölte: nem listáznak, nem stigmáznak, nem fenyegetnek, és ezt várják másoktól is.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek