2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Lázár: a kormány megvédi a nemzeti érdekeket

Lázár: a kormány megvédi a nemzeti érdekeket

A kormány megkeresi a módját, hogy a nemzeti érdekeket megvédje – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csíki védjegyvitára és a kettős élelmiszerminőségre utalva.
A tárcavezető csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján egy összefogás eredményeként minősítette a Csíki sör és a Heineken közötti megállapodást, amelynek értékelése szerint az a tanulsága, hogy meg lehet oldani nehéz ügyeket is.
Megerősítette azt is, hogy a Nébih Olaszországban és Ausztriában értékesített, azonos nevű és külső megjelenésű termékeket vetett össze a Magyarországon forgalmazottal. A minőség az esetek 70 százalékában tért el, más alapanyagokat, ízesítőket és adalékokat, silányabb melléktermékeket használtak fel a vizsgált élelmiszerek esetében – fejtette ki.
Lázár János közölte: a V4-es partnerekkel azért küzdenek, hogy első lépésként a fogyasztók védelme érdekében a címkéken szerepeljen világos tájékoztatás az eltérésekről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…