2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Koronavírus – Tudnivalók a külföldről hazatérőknek

Koronavírus – Tudnivalók a külföldről hazatérőknek

A kormány erre vonatkozó rendeletének megfelelően a külföldről hazatérő magyar állampolgárok a Magyarországra való belépés során egészségügyi vizsgálaton esnek át.

1.       Akiknél az egészségügyi vizsgálat COVID-19 fertőzés gyanúját állapítja meg, karanténba kerülnek.

2.       Akiknél az egészségügyi vizsgálat során nem merül fel COVID-19 fertőzés gyanúja, kötelesek 14 napra otthoni járványügyi megfigyelésnek alávetni magukat, azaz házi karanténba vonulni. Miskolc MJV Önkormányzata arra kéri ezeket a személyeket, minden esetben jelentkezzenek háziorvosuknál. A járványügyi hatóság az ilyen személyeket nyilvántartásba veszi, a hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi.

3.       Ezeket az intézkedéseket nem alkalmazzák akkor, ha a külföldről hazaérkezők igazolni tudják, hogy a koronavírus-fertőzésen már átestek és felgyógyultak belőle, tüneteik nincsenek, vagy a hazaérkezés előtt legalább 14 napig járványügyi megfigyelés alatt álltak.

4.       A hatósági házi karanténban vagy kijelölt karanténban tartózkodók ellátásáról a települési önkormányzat polgármesterének kell gondoskodnia.

A kormány rendelkezéseivel összhangban Miskolc város vezetése továbbra is azt kéri, minden külföldről hazaérőtől, hogy a saját maga, barátai, rokonai, szerettei, és mindannyiunk érdekében tartsa be a 14 napos házi karantént, és ez alatt az idő alatt még legközelebbi hozzátartozóival se érintkezzen, és minden esetben, akkor is, ha tünetmentes, jelentkezzen le a háziorvosánál.

Aki pedig olyan személyről tud, aki külföldről érkezett haza, és nem tartja be a karantént, figyelmeztesse, hogy ezzel másokat is fertőzésveszélynek tesz ki

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek