2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • KKM: a héten egyeztetnek a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról

KKM: a héten egyeztetnek a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról

(MTI) – Szerdán és csütörtökön Budapesten ülésezik a magyar, a kínai és a szerb kormány munkacsoportja a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása kapcsán – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hétfőn az MTI-vel.
A tárca ezt azzal összefüggésben tudatta, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bemutatkozó látogatáson fogadta az új budapesti kínai nagykövetet, Tuan Csie-lungot, akivel egyetértettek abban, hogy a magyar-kínai kapcsolatok soha nem voltak olyan jók, mint jelenleg, és ez igaz a politikai, a gazdasági és a kulturális együttműködésre is.
Július elsején, a magyar és a szerb kormány együttes ülése után Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: a Belgrád-Budapest vasútvonal megépítése “a legszebb reményekre ad okot”, a megvalósíthatósági tanulmányokból látszik, hogy a legnehezebb tengelynyomású tehervonatok is közlekedhetnek majd az új pályán.
Aleksandar Vucic szerb kormányfő akkor úgy nyilatkozott, hogy kulcsfontosságú a vasútvonal korszerűsítése, elkötelezettek e projekt megvalósítása mellett, ugyanis ez kapcsolatot jelent Közép- és Nyugat-Európával, valamint Magyarországnak is jobb összeköttetést Délkelet-Európával. Hozzáfűzte: július 16-ig kell az érintett minisztereknek és a szakértői bizottságoknak a kínai partnerekkel összedolgozniuk a megvalósíthatósági tanulmányokat, Belgrád már dolgozik a kivitelezési terven, így az év vége előtt elkezdődhet az építkezés, és három-három és fél év múlva megvalósulhat a projekt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sokfelé esős, zivataros idővel kezdődik a hét, és egyúttal ér véget a nyár. A hét második felében több lesz a napsütés, többfelé továbbra is várhatók …

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum