2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 357 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Illegális bevándorlás – Szijjártó: egyre többen vannak velünk, de a küzdelem folytatódik

Illegális bevándorlás – Szijjártó: egyre többen vannak velünk, de a küzdelem folytatódik

Egyre népszerűbb a magyar álláspont az illegális bevándorlással kapcsolatban, de a brüsszeli küzdelem folytatódik – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel.


A tárcavezető kifejtette: “emlékezhetünk honnan indultunk”, nem is olyan régen az akkori osztrák kancellár “fasizmussal vádolta Magyarországot pusztán azért, mert megvédtük magunkat az illegális bevándorlással szemben”.     “Halkan teszem hozzá, néhány héttel később már az osztrákok is kerítést építettek +szárnyas kapukkal+” – közölte.
Úgy vélte, ma már más a helyzet.
A közelmúltban a német és az olasz belügyminiszter is arról beszélt, hogy nem Európában, hanem Afrikában kell felállítani menekülttáborokat, és még a svéd miniszterelnök is az EU külső határainak megvédését hangsúlyozta – idézte fel.
Szijjártó Péter hangsúlyozta: a magyar álláspont tehát egyre népszerűbb.     “Mi nem változtattunk az álláspontunkon, vagy talán úgy pontosabb, nem nekünk kellett változtatnunk az álláspontunkon” – fogalmazott.
Kitért rá: azonban “a brüsszeli küzdelem folytatódik”, nem felejtjük el, hogy az Európai Bizottság alelnöke Magyarországgal és Lengyelországgal akar vitatkozni az európai értékekről.
“Brüsszel célt tévesztett, Brüsszel a tagállamokat le akarja győzni, és az illegális bevándorlókat beengedni” – vélekedett.
A külügyminiszter szerint ez elfogadhatatlan.
A magyar törvények egyértelműek, Magyarországra senki sem jöhet be, amíg a kérelmét el nem bírálták, amíg megfelelően át nem világították – mutatott rá.
Szijjártó Péter úgy látja, Brüsszelben sokan elszakadtak a valóságtól, elszakadtak a hétköznapoktól, “és sajnos elszakadtak azoktól az emberektől is, akiket képviselniük kellene”.
Lehet elvont vitákat folytatni az egysebességes meg a többsebességes Európáról, de ez nem vezet sehová – magyarázta. Hozzáfűzte: a helyes irányt kellene megtalálni, “aztán ötös sebességbe kapcsolni”.
A tárcavezető kiemelte: a helyes irány az, ha a józan ész talajára állunk, befejezzük a képmutatást, az álszenteskedést, a politikailag korrektnek nevezett beszédet, a kihívásokat nevükön nevezzük, őszintén és érthetően beszélünk az emberekhez és valódi válaszokat adunk a kihívásokra.
Emlékeztetett: mi a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulóját ünnepeljük, a terroristák a brüsszeli merényletek egyéves évfordulóját “ünneplik” a maguk barbár, embertelen módján, öldökléssel.
A külügyminiszter egyúttal együttérzését fejezte ki “angol barátainknak”,     Magyarország – tette hozzá – mellettük áll a bajban.
Szijjártó Péter közölte: az illegális bevándorlással kapcsolatban már világossá vált, hogy igazunk van, “a rezsicsökkentést, az adócsökkentést és a munkahelyteremtő támogatásokat is meg fogjuk védeni”.
Hangsúlyozta: a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulóján kijelenthetjük, Magyarország “mindig hozzátette a maga részét a keresztény Európa sikeréhez”.
Csak akkor lehetünk eredményesek, ha mások is így tesznek – áll a tárcavezető közleményében.

-MTI-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sokfelé esős, zivataros idővel kezdődik a hét, és egyúttal ér véget a nyár. A hét második felében több lesz a napsütés, többfelé továbbra is várhatók …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum