2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hat vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek az MTV-székház ostromának ügyében
Hat vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek az MTV-székház ostromának ügyében

Hat vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek az MTV-székház ostromának ügyében

Hat vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek az MTV-székház ostromának ügyébenHat vádlottat első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Magyar Televízió (MTV) székházának három évvel ezelőtti ostroma ügyében közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények

miatt csütörtökön. A szabadságvesztések időtartama egy, illetve két év, a felfüggesztéseké 3 és 5 év közötti, és több vádlottat előzetes mentesítésben is részesített a bíróság, azaz mentesítette a büntetett előélethez, elítéléshez fűződő joghátrányok alól. Az ügyész tudomásul vette az elsőfokú döntést, és hárman a vádlottak közül is, az ő vonatkozásukban jogerős az ítélet, lezárult a per.

 

Ketten három nap gondolkodási időt kértek a fellebbezés kérdésében, a hatodik vádlott azonban már az ítélethirdetés után nyomban jogorvoslatért folyamodott, így esetében a Fővárosi Bíróságnak másodfokon kell elbírálnia az ügyet.

Az összesen 40 vádlottal induló büntetőperben tavaly decemberben már öten kaptak felfüggesztett szabadságvesztést, ami akkor már jogerőre is emelkedett, de csaknem 30 vádlott ügyében tovább folytatódik az elsőfokú eljárás.

A csütörtökön felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek között van olyan is, aki más ügyben korábban már állt büntetőbíróság előtt, jelen perben pedig a közérdekű üzem működésének megzavarása mellett felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakban is kimondták a bűnösségét.

Az ítélethirdetéskor a tárgyalóteremben a hallgatóság soraiban féltucatnyi, a – nyáron jogerősen feloszlatott – Magyar Gárda egyenruháját viselő fiatalember is megjelent.

2006. szeptember 18-án este a Szabadság téren azt követően szabadultak el az indulatok, hogy tüntetők egy csoportja a köztelevízióban be akarta olvastatni azt a petíciót, amely a Kossuth téren Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök balatonőszödi beszéde miatt tiltakozók állásfoglalását tartalmazta.

A felbőszült tömeg 29 millió forintos kárt okozott az MTV-nek, az épület előtt autókat borogattak és gyújtottak fel. Az ostrom során megsérült 191 rendőr, közülük 21 súlyosan. A rendőrségi eszközökben, felszerelésekben, járművekben több mint 70 millió forintos kár keletkezett, számos elkövető ismeretlen maradt.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…