2023. 01. 27. péntek

Angelika
1 EUR 387 HUF
1 GBP 440 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Fidesz-KDNP – Országos kampányértékelő Budapesten

Fidesz-KDNP – Országos kampányértékelő Budapesten

Az elvégzett és a jövőben elvégzendő munka fontosságára hívták fel a figyelmet és a választók szolgálatát, az összefogást hangsúlyozták a Fidesz-KDNP színeiben polgármesteri széket elnyerő településvezetők vasárnap a budai Millenáris Parkban tartott kampányértékelőn. Tarlós István, Budapest újraválasztott polgármestere levélben köszöntötte a résztvevőket, akik szavai szerint “tiszta szívvel mondhatják, diadalt arattak”.

A főpolgármester úgy fogalmazott: vannak az életnek nagy napjai, nagy pillanatai, ilyen a közösségük számára, október 12-e. Megjegyezte, hogy a pártszövetség három választást nyert meg ebben az évben, és külön örömnek nevezte, hogy Budapesten is győzedelmeskedtek áprilisban, májusban és októberben is.

2010 után másodszor is bizalmat kapott a pártszövetség az országban és a nemzet fővárosában egyaránt és nem is akármilyen meggyőző fölénnyel, ilyen korábban még soha nem történt – rögzítette levelében. Hozzátette: lehetőséget kaptak, hogy Magyarország kormányával egységben szolgálják a közjót, építsék a vidéket és Budapestet tárgyi és spirituális értelemben, alakítsák a jövőt ki-ki a maga területén az utódok javára.
Tarlós István levelében megjegyezte: talán egyszer eljön az ideje, hogy politikus ellenfeleik is belássák, egy oly kívánatos nemzeti minimum alapján és erejéig érdemes együttműködniük velük. Nem érdemes viszont határainkon túl, akár bosszúból, akár más érdektől vezérelve rongálni Magyarország esélyeit a nemzetközi porondon – tette hozzá. “Mutassuk meg, hogy egy nemzetközi közösség értékes tagjaként is lehetséges ápolni identitásunkat, és hűséges magyarként élni” – szólított fel.
Tarlós István hangsúlyozta: köszönet illeti a rájuk szavazókat a bizalomért, és részükről azok is bizalmat élveznek, akik nem szavaztak rájuk.
Barta Zsóka, az 1400 lelkes, Baranya megyei Véménd polgármestere azt hangsúlyozta: ha valaki felvállalja és kiáll a fontosnak tartott értékek mellett, az a választóknak sincs ellenére.
Romanek Etelka, Esztergom polgármestere rámutatott: győztek, és nem is akárhogyan, mind a 10 egyéni választókerületben megszerezték a voksok túlnyomó többségét. Ez Esztergom sikere, az összefogás diadala a széthúzás felett – fogalmazott. Azt ígérte: a városban mostantól új korszak kezdődik, amit a nyugalom, fejlődés és a kemény munka fémjelez majd. Hangsúlyozta: a múlt iránti alázattal és a jövőbe vetett bizalommal dolgoznak, hogy Esztergom visszanyerje régi rangját, méltóságát. Nem lehet erős Magyarország sikeres Esztergom nélkül és fordítva – rögzítette.
Csáfordi Dénes, 13 ezer fős Hajdúhadház vezetője, akit több mint 84 százalékkal választottak meg, azt mondta: hiszi, hogy nagyon fontos győzelem született, ami túlmutat a város és a megye határain. Hajdúhadházon elindult a fejlődés, élhető kisváros kezd lenni, az emberek visszanyerték rég elveszített hitüket – mondta.
Farkas Éva, aki 20 éves baloldali városvezetés után lett Makó polgármestere azt emelte ki: nincs előre törvénybe írt forma, amivel választást lehet nyerni, a munkát maradéktalanul el kell végezni. Hozzátette: az MSZP, a baloldal fellegvárát kellett bevenni, nehéz küzdelem volt, de győztek, ehhez szavai szerint erőt és segítséget adott a kormány jelenléte és a miniszterelnök személyes támogatása.
Polics József, Komló vezetője szerint a képlet egyszerű: ott kell lenni az emberek között, jól kell dolgozni, fegyelmezetten el kell végezni a munkát és elbizonytalanodni akkor sem szabad, ha nehéz idők járnak.
Kriza Ákos, Miskolc első embere először a római mondást idézte, “dicsőség a győzteseknek”, majd hozzátette a székelyek szavajárását: “ejsze azok meg mi volnánk”. Ha nincs kormánysegítség, nincs miskolci siker sem – mondta, és köszönetet mondott a kabinetnek. Szerinte a konfliktusokat fel kell vállalni, így volt a nyomortelepek felszámolásával és a Fészekrakó “kipakolásával”. Hozzátette: minden áldott nap tenni kell a városért. Nem volt miskolci csoda, kemény munka volt, s már most a 2018-as, 2019-es sikeren dolgoznak – jelezte.
Borbély Lénárd – akit a “Narancs Csepel” polgármestereként jelentett be Kocsis Máté – azt mondta: a munkát, az összefogást és a tisztességet meghálálták a választók. Azért fog dolgozni, hogy a bizalomra rászolgáljanak, a 2010-ben elkezdett munkát folytatják még nagyobb lendülettel, a munkahelyteremtésre fókuszálva.
– MTI –
Fotó:Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) érkezik a Fidesz-KDNP országos választási kampányértékelő rendezvényére a fővárosi Millenáris Parkban 2014. október 19-én. Balról Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek