2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Emmi: folytatódik a szociális földprogram

Az idén 151 település nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális földprogram pályázatán, amelynek célja a hátrányos helyzetű településeken élők megélhetésének biztosítása és munkalehetőségek teremtése – tájékoztatta a tárca társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága szerdán az MTI-t. A közlemény szerint az eddigieknél is több helyszínen és nagyobb keretösszeggel folytatódik a szociális földprogram; 4340 család vesz részt benne, és 883 embert foglalkoztatnak közmunkában.

A tájékoztatás szerint a sikeres pályázók a következő egy évben több mint ötszáz hektár földterületet művelnek meg, 8436 vetőcsomagot, 17 585 palántát használnak fel és 62 500 háztáji állatot kapnak.

A közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó szociális földprogram 44 települést érint, az eszközbeszerzési és fejlesztési alprojekt 14-et, míg a kertkultúra és kisállattartás alprojektben 93 község és város vesz részt.

A közfoglalkoztatás keretében megtermelt javakat a közétkeztetésben használják fel vagy szociális alapon természetbeni juttatásként oszthatják el.

Kovács Zoltán, az Emmi társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára azt mondta, hogy a mintaprojekt továbblépés a szociális gazdaság és a piac irányába, valamint stabil felkészülést jelent a 2014–2020-as európai uniós költségvetés nagyobb volumenű programjaira is – olvasható a közleményben.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek