2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Bemutatta államtitkárait Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter

Bemutatta államtitkárait Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) legfontosabb feladata a magyar gazdaság újraiparosításának elősegítése, az állami szerepvállalás erősítése – hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.

Elmondta: a tárca elsőszámú kormányzati felelőse lesz az energetikának, a klímapolitikának, a kiemelt közszolgáltatásoknak, az infokommunikációnak, a közlekedésnek és a vagyonpolitikának. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban Czepek Gábor a közigazgatási, Hegmanné Nemes Sára a vagyonpolitikai, Fónagy János a parlamenti, Aradszki András az energiaügyi, Szabó Zsolt a fejlesztés- és klímapolitikai, Tasó László az infrastruktúráért felelős államtitkári tevékenységet látja el, az új infokommunikáciért felelős államtitkárt várhatóan napokon belül megnevezik majd – közölte a miniszter.

Seszták Miklós hangsúlyozta: a stratégiai iparágakat felügyelő tárca Magyarország folyamatos és gyors ütemű fejlődését kívánja szolgálni, arra törekednek, hogy az állampolgárok biztonságosan és megfizethető áron jussanak hozzá az egyre javuló színvonalú közszolgáltatásokhoz. A miniszter elmondta: Czepek Gábor közigazgatási államtitkárt arra kérte, hogy a minisztérium szakmai és hivatali vezetőjeként biztosítsa a szükséges feltételeket a tárca zavartalan munkavégzéséhez, a célok megvalósításához.

A tárca az előző ciklusban gyökeres vagyonpolitikai fordulatot hajtott végre, a közvagyon pillanatnyi költségvetési érdekeket szolgáló elkótyavetyélése helyett a vagyongyarapítás útjára lépett, a vagyonpolitikai területért felelős államtitkár, Hegmanné Nemes Sára feladata lesz a munka folytatása – emelte ki Seszták Miklós.

Ugyancsak a folyamatosságot képviseli a tárcánál Fónagy János parlamenti államtitkár is – hangsúlyozta Seszták Miklós, aki azt kérte tőle, hogy a jövőben is tevékenyen vegyen részt a társadalmat leginkább érintő törvényjavaslatok előkészítésében.

Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár tapasztalataira szükség lesz, hiszen a tárca elkötelezett a rezsicsökkentés további, illetve az ipari versenyképességet javító feltételeinek megteremtésében, a paksi bővítés előkészületeinek folytatásában, a biztonságos energiaellátáshoz szükséges nemzetközi hálózatfejlesztés továbbvitelében, a magyar energetikai nagyvállalatok további térnyerésében, a bányászati munkakultúra megőrzésében, a hazai ásványkincs-vagyon gazdaságos és környezetkímélő hasznosításában – ismertette a miniszter.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közműszolgáltatásért felelős államtitkár feladata lesz a nonprofit közműszolgáltatások megteremtése, az energiahatékonyság fejlesztését támogató épületenergetikai programsorozat újraindítása, a megújuló energiaforrások jogszabályi és finanszírozási környezetének kialakítása, a nem uniós fejlesztési források gazdaságélénkítést és a kis- és középvállalkozások helyzetbehozását eredményező felhasználása – mondta Seszták Miklós.

A miniszter közölte: Tasó László infrastruktúráért felelős államtitkár feladata lesz a nemzetközi közlekedési hálózatok – különösen a vasúti pályák – megkezdett fejlesztéseinek folytatása, az autópályák országhatárokig még hiányzó szakaszainak kiépítése, a megyeszékhelyek gyorsforgalmi beköltése, az alsóbb rendű közutak állapotának javítása, a közlekedési társaságok szervezeti átalakításának folytatása, az e-útdíj finomhangolása.

Kérdésre válaszolva Aradszki András elmondta, hogy a rezsicsökkentésről hatástanulmány készül, és ennek tapasztalatai alapján lehet majd megmondani a folytatást.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sokfelé esős, zivataros idővel kezdődik a hét, és egyúttal ér véget a nyár. A hét második felében több lesz a napsütés, többfelé továbbra is várhatók …

További cikkek

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy g…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum